PDA

Bekijk de volledige versie : Automatische toekenning studietoelage komt dichterbij


a*exander.exelmans
8th November 2013, 08:21
[SIZE=1]Vandaag om 08:11 door rvs[/SIZE]

De onderwijsadministratie begint volgend jaar zelf aanvragen voor studietoelagen op te sturen naar rechthebbenden. Dat meldt Radio 1. Het ministerie van Onderwijs hoopt zo meer aanvragen tijdig ingediend te krijgen.

De studietoelage, die varieert van 90 euro voor een kleuter tot maximaal 1.300 euro voor een student hoger onderwijs, werd vorig jaar door ongeveer 3.000 mensen te laat aangevraagd. Het ministerie van Onderwijs van Pascal Smet (SP.A) wou daarom een systeem van automatische toekenning invoeren.

Doordat de onderwijsadministratie verschillende databanken gebruikt, is zo’n automatische toekenning voorlopig moeilijk in de praktijk te brengen. De administratie wil echter toch al een begin maken met het systeem, stelt Marleen Deputter: ‘Vanaf dit aanvraagjaar gaan we kijken wie er in februari nog geen aanvraag heeft gedaan, terwijl die vorig schooljaar wel in aanmerking kwam. We gaan voor hen een dossier opstarten, waarbij ze een formulier krijgen waarop alle informatie die wij kennen, al ingevuld is.’

De onderwijsadministratie vraagt wel dat wie voor dit schooljaar nog een studietoelage wil, snel een aanvraag doet, liefst via de digitale weg.

Bron: www.standaard.be/cnt/dmf20131108_00829421

Mening:

Ik vind het een goed idee dat men deze studietoelagen zou opsturen naar de personen die er voor in aanmerking komen. Want op dit moment zullen er ten eerste misschien al veel mensen zijn die niet weten dat er zoiets is als een studietoelage, ten tweede weten sommige niet hoe ze eraan moeten beginnen en tot slot dient men het formulier te laat in. Door deze actie zullen deze problemen wegvallen en zullen er misschien meer kinderen, jongeren en jongvolwassenen naar school kunnen gaan of zal de kost alle sinds verlagen. Waardoor we in de toekomst misschien meer geschoolde Belgen zal hebben en dat is nooit slecht.