PDA

Bekijk de volledige versie : Agenten vrijgesproken voor zelfmoord minderjarige in cel


R*bin.Peeters
4th November 2013, 11:55
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie agenten van de politiezone Rupel vrijgesproken voor de onopzettelijke doding van een 17-jarige jongen die zich na zijn arrestatie verhangen had. Zijn familie vindt dat de agenten in de fout gingen omdat ze het touwtje van zijn trui niet hadden afgenomen. De rechtbank meent dat de agenten niet konden voorzien dat de jongeman zichzelf iets zou aandoen.

De feiten speelden zich in de nacht van 8 augustus 2009 af in Rumst. Het latere slachtoffer kwam met zijn broer en vriendin van de Graanfeesten, maar onderweg kregen ze ruzie. Een politiepatrouille merkte het duw-en trekwerk op en besloot tussen te komen.

Het slachtoffer was dronken en gedroeg zich agressief. Omdat hij in die toestand een gevaar was voor zichzelf en anderen, werd hij opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat. De agenten fouilleerden hem en namen zijn aansteker af en alle andere spullen die een gevaar konden opleveren.

Hij werd opgesloten en de politie verwittigde zijn ouders. Toen een van de agenten 13 minuten later ging kijken, bleek dat hij zich met het touwtje van zijn trui verhangen had. Twee dagen later stierf hij in het ziekenhuis.

De agenten wisten niet dat hij omwille van persoonlijke problemen al eerder gedreigd had met zelfmoord, en volgens de rechtbank bleek ook uit niets dat hij een gevaar was voor zichzelf. De agenten hadden geen fout begaan en werden vrijgesproken.

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1734433/2013/11/04/Agenten-vrijgesproken-voor-zelfmoord-minderjarige-in-cel.dhtml

Eigen mening: Ik vind de uitspraak van de rechter in deze situatie correct, je kan je er als politieagent niet op voorzien dat iemand zich gaat ophangen met het lintje van zijn trui. In feite kan je je als je echt wilt met alles ophangen, als je creatief bent, je kan de gevangenen niet alles afnemen. Dus ik begrijp zeker dat de agenten worden vrijgesproken.