PDA

Bekijk de volledige versie : ‘Israël wil muur aan Jordaanse grens’


s*ander.peeters
3rd November 2013, 15:42
Premier Benjamin Netanyahu plant een nieuwe veiligheidsmuur aan de grens met Jordanië. Dat schrijft de Israëlische krant Maariv. Volgens de krant wil de Israëlische regering zo de veiligheid verhogen en Syrische vluchtelingen tegenhouden.
Netanyahu liet dit weekend verstaan dat Israël als voorwaarde voor een vredesakkoord met de Palestijnen vasthoudt aan gepaste veiligheidsmaatregelen. ‘De veiligheidsgrens van Israël zal verder langs de Jordaan verlopen’. Over een muur werd echter niets gezegd, en niemand van zijn regering heeft het bericht al bevestigd.

Maariv schreeft vorige maand dat de Israëlische eis voor een militaire aanwezigheid op de Jordaanvlakte voor een crisis had gezorgd bij de vredesgesprekken, die eind juli opnieuw waren opgestart met de Palestijnen. Die stelling werd echter nooit officieel bevestigd. Volgens de krant zou de veiligheidsmuur verder ook de Syrische vluchtelingen moeten tegenhouden die zich via buurland Jordanië komen.

De muur die Israël optrok aan de Westelijke Jordaanoever kwam het land eerder op harde kritiek van de internationale gemeenschap te staan. Ondertussen bouwt de regering-Netanyahu ook langs de grens met Egypte een sperzone om gewapende aanvallers, smokkelaars en vluchtelingen uit Afrika tegen te houden.

Bron: www.standaard.be

Mening: Ik ben altijd al tegen de praktijken van Israël geweest, zomaar een land afnemen van de Palestijnen en ze dan nog in zo'n erbarmelijke omstandigheden laten leven. Dit is weer zo een praktijk, een muur bouwen voor de 'veiligheid', wie gelooft dat nu? Het is puur voor de Syrische vluchtelingen buiten te houden, en dat vind ik gewoonweg schandalig. In plaats van een beetje begrip te tonen voor die mensen zorgen ze er gewoon voor dat ze niet binnen geraken. Het is dringend tijd dat er iemand(Amerika, VN, ...) iets gaat doen aan de toestand in Syrië want van hun buren moeten ze al geen hulp verwachten.