PDA

Bekijk de volledige versie : Wesphael: "Mijn vrouw pleegde zelfmoord na ruzie"


A*vid.Van.der.haegen
3rd November 2013, 10:33
Wesphael: "Mijn vrouw pleegde zelfmoord na ruzie"
Bron: Belga 3/11/13
Bernard Wesphael zou donderdagavond ruzie gehad hebben met zijn vrouw, waarna de echtgenote zelfmoord pleegde. Dat melden de Sudpresse-kranten vandaag op basis van nieuwe verklaringen van het Waalse Parlementslid.
Wesphael (55) zou het lichaam van zijn 42-jarige echtgenote rond 21 uur ontdekt hebben in de badkamer van hun hotelkamer in Oostende. De politicus zei van in het begin dat zijn vrouw, die depressief zou zijn, zelfmoord pleegde. "Ze voelde zich niet goed, ze nam veel geneesmiddelen. Ze heeft er zonder twijfel te veel genomen", zou Wesphael in eerste instantie verklaard hebben.

Die verklaring kon het Brugse gerecht niet overtuigen, Wesphael werd in verdenking gesteld van moord. Een autopsie toonde aan dat de vrouw een gewelddadige dood stierf. Het lichaam vertoonde wurgsporen. Wesphael legde daarop een meer gedetailleerde verklaring af aan de speurders, zo klinkt het in de krant.

Telefoontjes
Het koppel, ze hadden enkele glazen op, zou beginnen ruziën zijn. Volgens Wesphael ontving zijn echtgenote verschillende telefoonoproepen van iemand uit het psychiatrische milieu waarin ze werkt. De telefoontjes zouden haar zeer zenuwachtig gemaakt hebben en de stemming sloeg om. Daarop zou ze zich tot haar man gericht hebben, waarna de ruzie ontaardde en het tot een handgemeen zou gekomen zijn. Dat moet de stemmen verklaren die de andere hotelgasten gehoord hebben, en ook de schrammen die Wesphael op zijn onderarmen opliep. Hij zou zich verweerd hebben en de echtgenote bij de hals gegrepen hebben, wat de wurgsporen zou kunnen verklaren.

De ruzie zou dan gestopt zijn en Wesphael zou in slaap gevallen zijn. Een uur later werd hij waker en zou hij het levenloze lichaam ontdekt hebben. Volgens de verdachte zou de vrouw een grote hoeveelheid geneesmiddelen genomen hebben. Daarvan is momenteel geen sprake in de autopsie maar het toxicologisch onderzoek moet meer duidelijkheid scheppen.

Wesphaels advocaat zei gisteren aan RTL TVI dat er volgens zijn cliënt een kleine ruzie maar geen geweld was. De ruzie ontstond na het telefoontje, aldus de advocaat, die ook zei dat de vrouw al verschillende malen zichzelf van het leven probeerde te beroven dit jaar.

Wesphael is opgesloten in de gevangenis van Brugge. Dinsdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Mening: Na enkele glazen, waarschijnlijk geen Fanta, was er ruzie met schrammen bij Wesphael en wurgsporen bij de echtgenote. Vaststelling: een dode echtgenote (die zich, volgens de advocaat al verschillende malen zich van het leven wou beroven) en Wesphael die zweert te zijn gaan slapen en zijn vrouw dood terug vond (omdat, volgens hem ze een overdosis slaapmiddelen had gepakt – de autopsie moet dat nog beamen). Alcohol heeft weer de duivel mogen zijn en blijft de schuld van ongecontroleerde uitspattingen (met de dood tot gevolg). Een handgemeen in de relatie moet blijkbaar ‘normaal’ zijn geweest in de relatie, of is het wurgen van iemand een ’normale’ verwering? Ik zou althans niet makkelijk kunnen slapen na zoiets. De gestorvene was depressief? Wurgen zal dat niet echt verhelpen. Los van de autopsie mag Wesphael zich voorbereiden op onrechtstreekse schuld.

D*ies.Stessens
8th November 2013, 02:12
Véronique Pirotton, de echtgenote van de Waalse politicus Bernard Wesphael, belde vlak voor haar dood met een ex-partner. Dat blijkt uit onderzoek van haar gsm-verkeer.
Wesphael en zijn vrouw verbleven vorige week donderdag in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo hadden ze ruzie en kwam het tot een kort handgemeen. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen later dood aan in de badkamer. Het Waalse parlementslid was er van overtuigd dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd.

Het parket hecht weinig geloof aan die stelling en liet de politicus aanhouden op verdenking van moord. Een onderzoek naar het gsm-verkeer van Pirotton bracht een belangrijk nieuw element in de zaak: vlak voor haar dood telefoneerde ze naar een ex-partner.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een werkgerelateerd telefoontje ging. Maar de gewezen partner van Pirotton, met wie ze lang samen was alvorens ze met Wesphael trouwde, verklaarde aan de politie dat hij die laatste herhaaldelijk hoorde roepen naar zijn vrouw tijdens het telefoontje. Mogelijk sloegen vervolgens bij Wesphael de stoppen volledig door.

Huiszoeking

De woning van Wesphael en Pirotton werd donderdagnamiddag ook helemaal doorzocht. De politie zocht er naar nieuwe elementen die kunnen wijzen op de moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton. Er werd een computer in beslag genomen. Er werd ook een brief aangetroffen van Pirotton aan haar zoon. In de brief schreef Pirotton dat ze 'naar de zee vertrok om afstand te nemen en dat ze een echtscheidingsprocedure zou opstarten bij haar terugkeer', aldus de tv-zender.

Advocaat stapt op

Een van de twee advocaten van Wesphael, Meester Steven Henderickx, liet donderdagavond weten dat hij niet langer de verdediging van Bernard Wesphael op zich neemt. De advocaat wordt opgevolgd door de Brusselse strafpleiter Tom Bauwens.

De Franstalige strafpleiter Jean-Philippe Mayence blijft wel de advocaat van het parlementslid.

Reconstructie

Wesphael keert morgen voor de eerste keer terug naar het Mondo Hotel in Oostende, waar Véronique Pirotton vorige week dood werd teruggevonden. Het parket houdt dan een reconstructie.

Ook de advocaat van de familie Pirotton zal aanwezig zijn. Zij hebben zich vandaag burgerlijke partij gesteld.

Bron
http://www.standaard.be/cnt/dmf20131107_00828414

eigen mening
Veel eigen mening moet ik hier denk ik niet aan toevoegen. Menig intelligent lezer heeft al lang door dat de bewijslast zich opstapelt in het nadeel van de heer Wesphael. De situatie omschreven door meneer Van der Haegen hieronder sluit volgens mij vrij dicht aan bij de waarheid. Bernard wist dat zijn vrouw van hem wou scheiden en kon het allemaal niet meer aan. Vervolgens knakte hij en vermoorde hij zijn vrouw in een bui van woede. Dit laatste zijn uiteraard persoonlijke veronderstellingen. Niemand is schuldig tot het tegendeel bewezen is, maar één ding is zeker, het ziet er niet goed uit voor meneer Wesphael.