PDA

Bekijk de volledige versie : Aardbeving met kracht van 6,6 schudt Centraal-Chili door elkaar.


michiel.v*ndyck
1st November 2013, 21:40
Aardbeving met kracht van 6,6 schudt Centraal-Chili door elkaar


Bewerkt door: redactie − 01/11/13, 01u33 − Bron: Reuters, Belga

dm UPDATE Voor de kust van Chili heeft gisteren een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 6.6 op de schaal van Richter. De beving veroorzaakte geen schade en er vielen geen slachtoffers. .

De aardbeving deed zich even na middernacht Belgische tijd voor. Het epicentrum bevond zich in de Stille Oceaan, 54 kilometer ten zuidwesten van Coquimbo en 363 kilometer ten noorden-noordwesten van de hoofdstad Santiago, zo meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS. De beving ontstond op een diepte van zowat 10 kilometer.

Het tsunamiobservatorium voor de Stille Oceaan, gevestigd in Hawai, vaardigde geen tsunami-alarm uit en meldde ook geen omvangrijke schade.

Volgens het Chileense agentschap voor noodsitaties (Onemi) was er geen schade en vielen er geen slachtoffers. De beving had volgens Onemi een kracht van 6,5. De gouverneur van de regio Coquimbo riep de bevolking wel op tot kalmte.

Chili wordt vaak getroffen door aardbevingen. Het land bevindt zich op de risicogordel die de hele Stille Oceaan omringt.

Begin 2010 werd Chili opgeschrikt door een zware beving met een magnitude van 8,8. Daarbij lieten 200 mensen het leven en was er veel materiële schade.

bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1733080/2013/11/01/Aardbeving-met-kracht-van-6-6-schudt-Centraal-Chili-door-elkaar.dhtml

mening: krachtige aardbeving schrikt Chili op maar maakt geen slachtoffers. Bewoners in aardbevingsgebied moeten ervoor zorgen dat hun woningen voldoende bestand zijn tegen zware schokken. Bovendien moet de overheid. kunnen voorzien in een systeem om aardbevingen snel te kunnen zien aankomen en eveneens snel te kunnen communiceren naar alle inwoners in de gevarenzone.