PDA

Bekijk de volledige versie : Nasa lanceert sonde voor onderzoek naar atmosfeer van Mars


B*b.Borgmans
29th October 2013, 13:50
De Nasa bereidt zich voor om op 18 november een sonde, Maven, te lanceren naar de bovenste laag van de atmosfeer van de planeet Mars, om een beter begrip te krijgen van de redenen voor het verdwijnen van het grootste deel van de atmosfeer van Mars.
Maven (Mars Atmosphere and Volatile Evolution mission) zal in een baan rond Mars de hogere atmosfeer en de ionosfeer onderzoeken, alsook interacties met de zon en de zonnewind, zo verklaarden verantwoordelijken van de missie maandag tijdens een persconferentie.

Klimaatpuzzel

De missie Maven is volgens de Nasa een belangrijke stap in het oplossen van de puzzel van het voorbije en huidige klimaat van Mars. Mars had in het verleden een dichtere atmosfeer, maar door een ingrijpende klimaatsverandering verdween het grootste deel van zijn atmosfeer.

Maven is de tweede missie van het Amerikaanse programma Scout, dat bestaat uit kleine, goedkopere missies voor de verkenning van Mars. De kostprijs, zonder de lancering, ligt beneden de 500 miljoen dollar.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1480194/nasa-lanceert-sonde-voor-onderzoek-naar-atmosfeer-van-mars.aspx
Datum: 29/10/2013

Mening:
We moeten veel meer onderzoeken doen naar de ruimte, het heelal. We weten nog zo weinig van de ruimte. Daarom vind ik het goed dat er een nieuw onderzoek komt naar het verdwijnen van een atmosfeer. Het spijtige deel aan dit soort onderzoeken is dat het kostenplaatje zo hoog ligt, waardoor het moeilijk is om veel onderzoeken te doen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat er veel onderzoeken gedaan worden, zo kunnen we weten wat er allemaal gebeurt in het heelal. Er zijn nog honderden vragen die niet opgelost zijn over de ruimte. Is er leven daar? Hoe gaat alles in zijn werking daar?