PDA

Bekijk de volledige versie : Woedende menigte stenigt dader dodelijke autobom


S*ana.Snoeijs
29th October 2013, 11:12
Woedende bewoners van een dorp in Afghanistan hebben een man gestenigd. Hij werd verdacht van het plaatsen van een autobom waardoor 18 mensen om het leven kwamen.

"De man werd ervan beschuldigd dat hij een autobom had laten ontploffen die onschuldige burgers doodde, inclusief vrouwen en kinderen, en werd bruut vermoord door lokale bewoners'', aldus de woordvoerder van de gouverneur van de provincie Ghazni, in het oosten van het land.

De slachtoffers waren in een busje op weg naar een bruiloft toen de autobom afging. Getuigen zagen een man wegrennen en achtervolgden hem. In zijn huis vonden zij een kabel. Nadat hij was geslagen, bekende de man dat hij de autobom had gemaakt.

Eigen mening:
Zoals het nu in Afghanistan gesteld is kan ik het volk alleen maar gelijk geven. De regering is alle controle over hun land verloren, ze kunnen/ willen niet meer ingrijpen. Elke dag leeft het volk in grote angst, want met de dagelijkse bomaanslagen kan elke dag hun laatste zijn. Ik kan daarom echt begrijpen waarom ze zo hebben gereageerd. Hoe zou je zelf zijn? Je land valt uit elkaar en je ziet je omgeving sterven.

Bron: REDACTIE, Woedende menigte stenigt dader dodelijke autobom, Het Laatste Nieuws, 29 oktober 2013, (www.hln.be )