PDA

Bekijk de volledige versie : Stadscampus UAntwerpen weer open


J*liette.Boonen
28th October 2013, 18:16
Aan de Universiteit Antwerpen werden deze ochtend alle campussen ontruimd na een bommelding. Inmiddels is één campus in het centrum vrijgegeven, de politie kamt de andere universiteitsgebouwen nog uit.

De bommelding kwam maandag binnen op de stadscampus aan Kipdorp in de binnenstad, maar de boodschap zou vrij vaag zijn geweest. Om geen enkel risico te nemen, zijn daarom alle campussen - ook in Wilrijk - ontruimd.

De politie is volop bezig om de gebouwen van de universiteit te screenen, zei Peter De Meyer, persverantwoordelijke van de Universiteit Antwerpen vanmorgen. Inmiddels is beslist dat de campus in het centrum van Antwerpen weer open mag. De universiteit verwacht dat er morgen geen problemen meer zullen zijn.

Er werd geen les gegeven vandaag. ‘De lessen zijn geschorst, de ongeveer 18.000 aanwezige studenten wordt gevraagd om weer naar huis te gaan’, vertelde De Meyer. Ook nu de stadscampus open is, zullen studenten niet gevraagd worden terug naar de les te gaan.

De politie laat via de Antwerpse studentenraad weten dat er geen reden tot paniek is. Alle studenten, personeel en medewerkers van alle campussen van de universiteit mogen naar huis of haar hun kot voor de rest van de dag. Er wordt gevraagd niet te blijven rondhangen in de straten rond de campussen.

Voor dringende vragen kun je terecht bij het callcenter van de universiteit op 03/265 54 54.

Bron: De Standaard, 28/10/2013 om 16:00 door kidr en llo

Eigen mening: In het artikel kunnen we lezen dat alle campussen van de Universiteit Antwerpen (zelfs Campus Wilrijk) zijn ontruimd naar aanleiding van een bommelding. Op dit moment worden er nog steeds campussen gescreend maar is er nog geen gevaar gevonden. Alle studenten worden opgeroepen om niet in de straten rond de campussen te blijven. Ook zijn alle lessen voor vandaag geschrapt. Dit besluit van de Universiteit Antwerpen vind ik niet meer dan logisch. Het is onmogelijk om iedereen op tijd terug te verwittigen dat de lessen weer wel kunnen doorgaan.