PDA

Bekijk de volledige versie : Belg ontdekt Incaschat in Bolivia


S*ana.Snoeijs
9th October 2013, 15:34
De Belgische archeoloog Christophe Delaere heeft in Bolivia de vondst van zijn leven gedaan. Op de bodem van het Titicacameer trof hij duizenden gouden, zilveren en aarden voorwerpen aan. Sommige stukken zijn meer dan 2000 jaar oud. De voorwerpen zijn afkomstig van de Tiwanaku- en Incabeschavingen.

Het team van Belgische en Boliviaanse archeologen startte twee maanden geleden met het archeologische project Huinaimara. Deze week maakten ze de eerste resultaten bekend. Ze vonden duizenden gouden, zilveren en aarden voorwerpen. Het gaat onder meer om beeldhouwwerken en gouden sieraden.

Op de persconferentie in La Paz, waar de vondst wereldkundig werd gemaakt, was ook de Boliviaans president Evo Morales aanwezig. "Deze vondst is erg belangrijk voor Bolivia", zei Morales. "De voorwerpen behoren tot de geschiedenis van ons volk en onze 1.000 jaar oude cultuur."

Het onderzoeksteam is nog lang niet klaar. Het is de bedoeling nog zeker drie jaar te duiken in het meer.

Filmfragment: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1719815/2013/10/09/Belg-ontdekt-Incaschat-in-Bolivia.dhtml

Eigen mening:
Groot nieuws voor de geschiedkundigen onder ons! Er is een Incaschat gevonden en dan nog wel door een Belg. Weer iemand in ons kleine landje waar we trots op mogen zijn. Ik hoop dat ze in die 3 jaar nog heel wat andere schatten gaan vinden in het meer zodat we misschien nieuwe voorwerpen te zien gaan krijgen.

Bron: VTM, Belg ontdekt Incaschat in Bolivia, Het Laatste Nieuws, 9 oktober 2013, (www.hln.be )