PDA

Bekijk de volledige versie : “Parket volgt boetes niet op”


E*lisabeth.verhavert
9th October 2013, 11:47
Wie in de politiezone voorkempen te snel rijdt in een zone 30, wordt niet beboet. “De politie maakt bij een overtreding wek een proces-verbaal op, maar het parket gooit die pv’s in de prullenmand wegens niet prioritair”, zegt burgemeester Harry Hendrickx van Malle.

De zone 30 ligt in de meeste gevallen dicht bij een school, wat het nog belangrijker maakt omdat het hier dan ook gaat over de veiligheid van de kinderen. Volgens Stephanie Chomé van het parket neemt het niet weg dat overtredingen in de zone 30 wel degelijk worden vervolgd en bestraft. Hun standpunt is inderdaad dat de handhaving van een zone 30 het best door verkeersinfrastructurele maatregelen zoals verkeersremmers worden bewerkstelligd.

Bron: gazet van Antwerpen – 02/10/2013 – Jan Vorsselmans Dennis Van Damme

Ik vind dit maatschappelijk relevant omdat het niet alleen die gemeenten aangaat maar ook alle andere gemeenten. Als het parket die pv’s in de prullenmand gooit omdat het niet prioritair is, zullen zij dit ook doen bij de pv’s van andere gemeenten. Het gaat hier om de veiligheid van de kinderen die daar langs komen en oversteken onderweg naar school. Het is dus heel belangrijk dat de weggebruiker hier rekening mee houdt want een ongeluk is jammer genoeg snel gebeurt.