PDA

Bekijk de volledige versie : Drie agenten verdacht van corruptie en druggebruik in Brusselse Matongéwijk


S*ana.Snoeijs
7th October 2013, 10:13
Drie Brusselse agenten zijn overgeplaatst van de Matongéwijk in Elsene naar andere posten na verdenking van corruptie en druggebruik. De agenten zouden onder meer een stadsbende op de hoogte gebracht hebben over toekomstige politieoperaties en over de identiteit en adressen van de agenten in de wijk. Dat schrijft La Derničre Heure.

"Een gerechtelijk onderzoek door het parket van Brussel is aan de gang, net als een disciplinair onderzoek door onze dienst voor interne controle. We wachten de resultaten af om te zien of er al dan niet sancties genomen moeten worden tegen hen", aldus Christian De Coninck, woordvoerder van de politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Anja Bijnens, woordvoerster van het parket van Brussel bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt, maar kon niet meer details geven.

Eigen mening:
Tegenwoordig wordt de politie regelmatig in slecht daglicht gezet door hun collega’s. Steeds vaker zien we artikels in de kranten van agenten die buitensporig geweld gebruiken, zich schuldig maken aan corruptie, drugsgebruik en alle andere soorten illegale praktijken. Wie blijft er zo nog vertrouwen hebben in de politie? Zij moeten zorgen dat wij ons veilig voelen maar hoe kan dat als ze zelf bezig zijn met illegale en gevaarlijke praktijken.

Bron: BELGA, Drie agenten verdacht van corruptie en druggebruik in Brusselse Matongéwijk, Het laatste Nieuws, 7 oktober 2013, (www.hln.be )