PDA

Bekijk de volledige versie : Wat is Obamacare eigenlijk?


E*elien.vennekens
6th October 2013, 18:13
Wat is Obamacare eigenlijk?

Obamacare is hét struikelblok van de Amerikaanse begrotingsgesprekken. Maar wat is Obamacare precies? De 'Patient Protection and Affordable Care Act', zoals Obamacare officieel heet, is een wet die alle Amerikaanse burgers verplicht een ziekteverzekering af te sluiten. President Obama voerde de wet begin 2010 in. Ongeveer 43 miljoen Amerikanen hebben op dit ogenblik nog geen ziekteverzekering. Vanaf vandaag kunnen ze online een verzekering afsluiten. Wie voor 31 maart 2014 niet is ingeschreven riskeert een boete. De Republikeinen vinden de ziekteverzekering maar niets en doen er alles aan om de invoeging van Obamacare uit te stellen. Vannacht kwam het zelfs tot een zogenoemde 'shutdown' omdat het Amerikaanse Congres geen akkoord vond over de begroting. Als gevolg sloten talloze overheidsdiensten de deuren en zitten 800.000 ambtenaren tijdelijk zonder werk. In een korte uiteenzetting maakt een journalist van CNN duidelijk hoe Obamacare precies werkt.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/2002/Dossier-Obama/article/detail/1714895/2013/10/01/Wat-is-Obamacare-eigenlijk.dhtml
6 oktober 2013

Mening: Ik ben van mening dat wat Obama doet goed is. Een dokters bezoek in Amerika is zeer duur en daardoor stellen vele mensen een bezoek aan de dokter uit. Ik denk dat een ziekteverzekering noodzakelijk is. Obama wilt een ziekteverzekering betaalbaar maken en dit zouden mensen als een voordeel moeten zien, maar dit doen ze niet.

E*ien.Khouri
7th October 2013, 11:23
Dit artikeltje geeft een kort en duidelijk overzicht van wat Obamacare eigenlijk is, wat goed is aangezien er veel misconcepties over bestaan. Dat de republikeinse partij zo heftig reageert op goedkopere gezondheidszorg is rond uit belachelijk en allemaal omdat ze ‘bang’ zijn dat Amerika dan zogezegd failliet zou gaan. In Europa hebben we nu al heel lang gezondheidszorg en dat heeft ons ook niet ten onder doen gaan? Het is goed dat Obamacare er voor zorgt dat mensen nu eens eindelijk hun peperdure operaties en dokters kunnen betalen. De vraag is alleen wat er gaat gebeuren met Obamacare als Obamas ambt er op zit.