PDA

Bekijk de volledige versie : Imam wordt uit Nederland gezet


Wouter
1st December 2005, 09:01
Een imam van een moskee in Eindhoven is woensdag opgepakt en ter beschikking gesteld van de Nederlandse Immigratiedienst in afwachting van zijn uitwijzing uit het land. Dat meldt het Nederlandse agentschap ANP, dat het Nederlandse ministerie van Immigratie en Integratie citeerde.

Bedreiging
Dit volgt op een procedure die in februari startte, toen de Nederlandse regering besliste tot uitwijzing van drie imams omdat ze een bedreiging waren voor de openbare orde. Twee van de drie gingen in beroep tegen deze beslissing. Een derde ging ook in beroep maar trok zijn bezwaarschrift in omdat hij toch niet naar Nederland wenste terug te keren.

Jihad
In juni liet minister Rita Verdonk de betrokkenen weten dat ze hun lot in het buitenland moesten afwachten maar hun advocaat startte een procedure om zich tegen deze beslissing te verzetten. Volgens de Nederlandse atutoriteiten zijn de imams aanhangers van de salafistische beweging, een radicale islamgroepering. Ze creëerden een "voedingsbodem van de Jihad" (Heilige Oorlog) en droegen bij tot "een radicalisering van de musulmannen" in Nederland. (belga)
HLN 1/12/05