PDA

Bekijk de volledige versie : 842 miljoen mensen in de wereld chronisch ondervoed


J*rgi.Leus
1st October 2013, 14:10
Wereldwijd zijn nog altijd 842 miljoen mensen chronisch ondervoed, ondanks vooruitgang in de strijd tegen de honger. Dat blijkt uit het jaarverslag over de honger van de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Concreet gaat het om een achtste van de wereldbevolking.
In het vorige rapport van de FAO leden nog 868 miljoen mensen honger. In vergelijking met 1990-1992 zijn er 17 procent minder mensen chronisch ondervoed.

Toch blijft honger een ernstig probleem, met grote verschillen tussen de continenten. Zo is in Afrika een op de vijf mensen (21 procent) chronisch ondervoed. De Aziatische landen doen het wel goed, met vooral Zuidoost-Azië waar het aantal ondervoeden op 20 jaar daalde van 31 naar 10,7 procent. Volgens de FAO ligt voor Azië de Millenniumdoelstelling om tegen 2015 de honger met de helft terug te dringen, binnen bereik.

Bron: GVA - http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1463298/842-miljoen-mensen-in-de-wereld-chronisch-ondervoed.aspx

Mening: Een achtste van de wereld is ondervoed, het is dus een ernstig probleem. We merken toch op dat er een lichte vooruitgang is in het aantal ondervoeden. Het probleem ligt vooral gesitueerd op de continenten Afrika en Azië. Men zal hier nog veel in moeten investeren, maar hopelijk komt het allemaal tot een goed eind.

S*ef Bruyninckx
1st October 2013, 14:44
Ik vind deze cijfers onaanvaardbaar. 1 op de 8 mensen op de wereld leiden aan chronische honger en hier in Europa wordt zoveel voedsel gewoon weggesmeten op de vuilnisbelt. Dit kan niet door de beugel. Er moet dringend iets gebeuren aan de grote ongelijkheden in de wereld. De vraag is alleen hoe? In Europa en Noord-Amerika gooien de mensen massa's kilo's voedsel weg maar in Azië en vooral in Afrika moeten de mensen afzien van de honger. Ik vind dat iedereen op de wereld eerst eens goed moet nadenken over wat ze wegsmijten want van al het eten dat de mensen in Europa wegsmijten kunnen heel wat Afrikanen gevoed worden. Het is hoog tijd dat de landen in de wereld de handen eens in elkaar slaan om fundamentele oplossingen te zoeken voor deze hongersnood.