PDA

Bekijk de volledige versie : Steeds meer invalide door rugpijn.


tori.v*ndeperre
27th September 2013, 16:16
[FONT=Comic Sans MS]Steeds meer Belgen belanden door rugproblemen in de invaliditeit. In 2011 waren er dat al 74.192, een stijging van 25 procent in vijf jaar.
De Socialistische Mutualiteiten willen het publiek sensibiliseren voor rugproblemen. Te weinig mensen kennen de oorzaak van hun kwaal of weten hoe ermee om te gaan. Dat is af te lezen uit een enquête bij 5400 leden. Rugpijn betekent, behalve persoonlijke ellende, ook een aderlating voor de sociale zekerheid. De invaliditeitsuitkeringen kosten handenvol geld, maar ook veel röntgenfoto's en operaties zijn zinloos.
Te veel patiënten houden ook vast aan behandelingswijzen die contraproductief zijn. Wie rugpijn heeft, kan best niét rusten, thuis blijven van het werk of pijnlijke bewegingen vermijden. Alleen in extreme gevallen kan die raad wel worden gegeven.

Eigen mening: Ik vind dat je rugpijn moet aanpakken, komt het door je werk, door je sport of door iets in je vrije tijd? Ik zou eerst eens bij nadenken waarom ik het krijg en of er iets aan te doen valt.[/FONT]