PDA

Bekijk de volledige versie : Studentendoop loopt uit de hand: studente in coma


s*eben.wouters
27th September 2013, 10:12
Studentendoop loopt uit de hand: studente in coma


Een eerstejaarsstudente dierengeneeskunde aan de universiteit van Luik (ULg) is zondag in het ziekenhuis opgenomen na een studentendoop. Het meisje, een Française, leed aan een hersenoedeem waardoor ze in een coma is beland.

Het incident gebeurde dit weekend. De studenten waren naar de regio van Marche-en-Famenne getrokken voor de doop. Zondag werd de jonge vrouw onder druk gezet om veel water te drinken. Meer dan ze aankon.

Coma

Toen ze verklaarde dat ze niet meer kon drinken, kreeg ze van de organisatoren te horen dat ze mocht stoppen met drinken. Maar dan moest ze een document ondertekenen dat ze afzag van haar doop. Daarop besliste de jonge vrouw om toch te blijven drinken. Waarna ze in een coma belandde.

De jonge studente werd onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis. Ondertussen is ze uit de coma ontwaakt, maar ze kon nog niet ondervraagd worden door de politie.

Klacht

Haar vader heeft een klacht ingediend voor slagen en verwondingen, onvrijwillige verwondingen met invaliditeit tot gevolg.

Bron: DS, 26 september

Mening:
Bij een studentendoop is het normaal dat er onder groepsdruk allerlei zaken gedaan worden. Dat is nu eenmaal het concept van 'doop'.
Dit vind ik echter wel een brug te ver. Als iemand aangeeft dat hij/zij echt niet meer verder kan doen, dan moet dat gerespecteerd worden zonder dat daar verdere gevolgen aan zijn. Schandalig dat zoiets kan voorvallen. Ik hoop dat studentenverenigingen hier uit leren en in de toekomst twee keer nadenken voor ze studenten teveel verplichten.