PDA

Bekijk de volledige versie : "Zakaria Bakkali kiest voor Rode Duivels"


Senne.H*fkens
27th September 2013, 09:41
09:10 VOETBAL BINNENLAND Zakaria Bakkali kiest niet voor de Marokkaanse maar voor de Belgische nationale voetbalploeg. Dat melden Het Nieuwsblad en La Dernière Heure-Les Sports vrijdag, op basis van bronnen dicht bij de familie van de flankspeler. Het nieuws zou over enkele dagen officieel bekendgemaakt worden.
Het 17-jarige toptalent van PSV verklaarde donderdag nog in de De Telegraaf dat hij binnen een of twee weken zou laten weten of hij voor de Marokkaanse dan wel de Belgische nationale ploeg kiest.

Bakkali heeft de dubbele Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. Bondscoach Marc Wilmots selecteerde hem voor de twee laatste wedstrijden van de Rode Duivels, de oefeninterland van 14 augustus tegen Frankrijk (0-0) en de WK-kwalificatiematch van 6 september in Schotland (0-2).

De winger van PSV kwam echter tweemaal niet in actie wegens een blessure, waardoor hij nog steeds kan kiezen tussen België en de Noord-Afrikanen.

In WK-kwalificatiegroep A staan voor de Rode Duivels nog twee duels op het programma. Op 11 oktober trekt België naar Kroatië. Vier dagen later ontvangen de Rode Duivels Wales in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Een gelijkspel in Kroatië volstaat al voor groepswinst en deelname aan het WK in Brazilië. Volgende week donderdag maakt Wilmots zijn selectie bekend.

bron: www.gva.be

eigen mening: Ik vind dit een goede keuze van hem. Hij kon kiezen tussen 2 nationale ploegen namelijk Marokko en België. Hij zal bij België waarschijnlijk wel wat minder speelkansen krijgen omdat er veel concurrentie is op de flanken. Maar België heeft een betere individuele spelers dan Marokko dus het is een goede keuze.