PDA

Bekijk de volledige versie : Boycot op Russische wodka wegens anti-homowetten


Barst
1st August 2013, 01:37
Boycot op Russische wodka wegens anti-homowetten


Een oproep van de Amerikaanse auteur en journalist Dan Savage om Russische wodka te boycotten vanwege de anti-homowetgeving van dat land, krijgt steeds meer navolging. Zes bars in Chicago hebben aangekondigd geen Russische producten meer te verkopen, en een zevende etablissement heeft het Russische wodkamerk Stolichnaya geboycot.


Dat schrijft The Guardian. Ook in verschillende Canadese steden, zoals Toronto en Vancouver, lijkt de boycot van de grond te komen. De oproep moet de aandacht vestigen op nieuwe wetten in Rusland, die het onder andere politieagenten mogelijk maken om toeristen en andere buitenlanders op te pakken die ervan verdacht worden homoseksueel, biseksueel of voorstander van homoseksualiteit te zijn.


Bondgenoten

'Uit solidariteit met Russische homo's en hun bondgenoten en om de internationale aandacht te vestigen op de veroordeling van homoseksuele mannen, lesbiënnes, biseksuelen, transgenders en hun heteroseksuele bondgenoten in Vladimir Poetins steeds fascistischer wordende Rusland: dump Russische wodka', schrijft Savage op zijn weblog. Hij richt zich vooral op de merken Stolichnaya en Russian Standard. In zijn campagne op Twitter houdt hij de hashtag #DumpStoli aan.

Savage is mede bekend van zijn online campagne tegen de vermeende homofobie van de Amerikaanse senator Rick Santorum. Voor verschillende media schrijft hij een column over seks en relaties.


Blog DM, 27-07-2013