PDA

Bekijk de volledige versie : iPhone niet meer op eenzame hoogte in smartphone-hitlijsten


M*thi De Pauw
23rd May 2013, 17:56
De Samsung Galaxy S4 en HTC One doen het goed. In één maand werden er 10 miljoen exemplaren verkocht van de Galaxy S4 en HTC heeft in ongeveer één maand vijf miljoen exemplaren van de HTC One verkocht. Consumenten liggen nog net niet in een slaapzak voor de deur van de belshop te wachten zoals Apple-fans, maar de dagen dat alleen de iPhone op grote smartphone-hits kon rekenen, lijken geteld.


Android had dankzij tientallen toestellen die gebruik maken van het gratis besturingssysteem van Google, het Apple-besturingssyteem iOS al verslagen. De Android-markt is echter erg versnipperd, tot ergernis van ontwikkelaars van apps die met heel veel verschillende toestellen rekening moeten houden. Nu komen de concurrenten van Apple ook steeds vaker met Android-bestsellers, die op veel media-aandacht en klinkende verkoopcijfers kunnen rekenen.

Zowel de Galaxy S4 als de HTC One kregen lovende recensies. De S4 werd in de Nederlandse krant de Volkskrant 'de Messi van de mobieltjes' genoemd en ook de HTC One kreeg het hele mediacircus mee, compleet met speculaties over de komst en de specificaties. HTC kampte met flinke productieproblemen waardoor het toestel later geleverd werd werd. Volgens HTC is de vraag naar het toestel groter dan het aanbod. Door de grote vraag zal de productie deze maand verdubbeld worden.

Van de nieuwste iPhone werden er in de eerste drie dagen al 5 miljoen verkocht. Dit vonden analisten echter teleurstellend, die hadden op een openingsweekend met 8 miljoen verkopen gerekend. Het aandeel Apple kelderde dan ook na dit weekend. Naar schatting zijn er nu in totaal 27 miljoen iPhone 5's verkocht. De smartphones in de iPhone-serie (de iPhone 1, 3G, 3GS, 4, 4S en 5) zijn nog steeds marktleider met 250 miljoen verkochte toestellen.

Bron: www.demorgen.be
Datum: 23/05/2013

Eigen mening:

Ik ben enorm blij dat Apple bijna van de troon wordt gestoten. Nooit, maar dan ook nooit zal ik de hele hype rond de iPhone begrijpen. Okay, in 2007 was dit een enorme stap vooruit op het gebied van telefonie en de iPhone was letterlijk de eerste en enige in zijn soort. Maar vandaag de dag? Apple heeft al enkele jaren niets vernieuwend meer uitgebracht buiten een beter scherm en een iets snellere telefoon. Toch zijn er nog honderdduizenden iPhone-eigenaars die beweren dat Apple het beste product is. Is dat nu zo?

Nee.

Als we puur naar de hardware gaan kijken, loopt de laatste iPhone 5 al ver achter. Dat is geen mening maar een feit. Hier kan de gemiddelde iPhonefan niet omheen.

Als we naar het besturingssysteem gaan zien, is het puur smaak. Hou je van een simpele interface? Apple. Wil je zelf meer controle hebben over je telefoon? Android.

Laat het wel duidelijk zijn dat ik Apple absoluut niet probeer af te kraken. Zij hebben indertijd voor enorm veel vernieuwingen gezorgd en vele fabrikanten hebben hun voorbeelden gevolgd. Hopelijk brengt deze nieuwe golf van concurrentie een volgende stap in technologie, aangezien Apple (hun kennende) absoluut niet zal willen achterblijven. De technologische ontwikkelingen zijn wat gestopt na de dood van Steve Jobs, de revolutionair, maar ik heb vertrouwen in 'nieuwe' CEO Tim Cook.