PDA

Bekijk de volledige versie : Zomer dreigt ziektes naar vluchtelingenkampen te brengen


J*rine.Storms
20th May 2013, 08:51
Zomer dreigt ziektes naar vluchtelingenkampen te brengen

De zomer, waarbij de temperatuur kan oplopen tot 40 graden Celsius en meer, dreigt de gezondheidsrisico’s voor de honderdduizenden Syrische vluchtelingen te verhogen, vooral in Jordanië en Libanon. Hulporganisatie Oxfam waarschuwt voor ziektes als diarree en huidinfecties en roept de internationale gemeenschap op om geld te geven.
“De gezondheidsrisico’s moeten dringen aangepakt worden”, zegt Oxfam in een persbericht. “Er werd al een stijging vastgesteld van het aantal ziektes die te maken hebben met de volksgezondheid, zoals diarree en huidinfecties, in de opvangvoorzieningen en in de tijdelijke installaties waar meer en meer vluchtelingen in verblijven. Het is cruciaal om fondsen te verzamelen om de vluchtelingen onderdak te bieden, drinkwater en passende sanitaire voorzieningen.”
“Drinkwater, sanitaire installaties en toegang tot gezondheidszorg verschaffen heeft een prijs. Het is tijd dat de grote donoren wakker worden en de waarheid onder ogen zien”, aldus nog Oxfam.
De hulporganisatie laat weten dat het nog maar over 23 procent beschikt van de 53,4 miljoen dollar die het nodig heeft voor zijn programma’s volgend jaar.
Volgens de Verenigde Naties zijn door de Syrische burgeroorlog 4,25 miljoen mensen binnen het land op de vlucht geslagen en nog eens 1,5 miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht. Dat betekent dat het conflict meer dan een kwart van de bevolking (van in totaal 22,5 miljoen Syriërs) uit hun huizen heeft gejaagd. Volgens een ngo vielen er in Syrië sinds maart 2011 al 94.000 doden.

Bron: De Standaard
Datum: 20/05/2013
Link: http://www.standaard.be/cnt/DMF20130520_00588562

Eigen mening:
Het ziet er naar uit dat de situatie in de vluchtelingenkampen uit de hand loopt. Zoveel mensen die daar op elkaar gepropt zitten kan eigenlijk niet. Maar natuurlijk verdient wel iedereen daar recht op onderdak. Ik denk dat men daar eens moet beseffen wat er door de oorlog allemaal aangericht wordt. Het is tijd dat er maatregelen getroffen worden voor de mensen die uit hun huis gevlucht zijn. Het is belangrijk dat men daar geld krijgt om te proberen de situatie onder controle te houden. Maar we kunnen natuurlijk geen geld blijven doneren. Ik denk dat er ondertussen ook gezocht moet worden naar een oplossing.