PDA

Bekijk de volledige versie : Even Blazen?


Pieterjan
29th November 2005, 09:13
Alcoholtests Responsible Young Drivers via internet

De Responsible Young Drivers (RYD) bieden, in samenwerking met de veilingwebsite eBay, alcoholtests te koop aan. Kandidaten kunnen de tests kopen via de traditionele veilingwebsite, maar ook via de RYD-eBay-winkel.
De organisatie Responsible Young Drivers probeert al geruime tijd, vooral tijdens de nieuwjaarsperiode, het rijden onder invloed te voorkomen. Haar 'taxi-service' is bekend. En ze promoot ook al langer alcoholtests, zodat bestuurders zelf kunnen nagaan of ze nog voldoende nuchter zijn om met de auto te rijden.

Het probleem is dat die tests moeilijk te vinden zijn in de handel en dat ze ook vrij duur zijn (voor jongeren). Daarom bieden de RYD de alcoholtests nu op het internet aan.

Ze worden verkocht in verpakkingen van twee, tien of vijftig stuks, ,,zodat iedereen de kans krijgt om vanaf 1 euro een alcoholtest te kopen die bovendien thuis wordt geleverd.''

(mm)



http://stores.benl.ebay.be/R-Y-D

Helen
5th December 2005, 14:28
Ik ben een voorstander van het verkopen van de alcoholtests voor een betaalbare prijs. Dit biedt alle bestuurders de mogelijkheid om een test te doen zodat hij/zij beseft dat men in staat is om achter het stuur te kruipen of niet. Ook voor de partner of vrienden is dit een uistekend middel om hem/haar te wijzen op de toestand waarin hij/zij verkeert. Hierdoor zullen meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi, waardoor de kans op een boete zal dalen. Ook zullen de ruzies over het al dan niet verkeren in dronken toestand afnemen, omdat er dan enkel gesproken wordt over feiten.