PDA

Bekijk de volledige versie : Man pleegt zelfmoord in Parijse kleuterschool voor ogen van kinderen


E*ilie.Payne
16th May 2013, 13:35
Man pleegt zelfmoord in Parijse kleuterschool voor ogen van kinderen

Bewerkt door: redactie − 16/05/13, 13u20 − Bron: Belga

Een zestiger heeft zich in een Parijse kleuterschool met een geweer van het leven beroofd, in het bijzijn van kinderen, zo is uit politiebron vernomen.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek kwam een man de hal binnen van een school in een chique wijk van de Franse hoofdstad. Terwijl een tiental kinderen en een volwassene toekeken, richtte hij een jachtgeweer met afgezaagde loop op zichzelf.

Volgens BFMTV had de man geen uitstaans met de privéschool La Rochefoucauld aan de rue Cler in het zevende arrondissement. De functie van de volwassene is nog niet geweten.

De man is probleemloos de hal van de katholieke school kunnen binnengaan, zo citeert BFMTV de politie.

De identiteit van de zelfmoordenaar en zijn motief zijn nog onbekend.

Bron: De Morgen, 16/05/2013, http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1633953/2013/05/16/Man-pleegt-zelfmoord-in-Parijse-kleuterschool-voor-ogen-van-kinderen.dhtml


persoonlijke mening

Er is duidelijk nog niet veel van geweten, aangezien dat het nog maar 4 minuten uit is. Uit de eerste informatie kun je natuurlijk niet veel uit afleiden. Wat vooral in mij opkomt is: waarom doe je dit in zicht van kleine kinderen ? Wat bezielt je om echt binnen te stappen in een kleuterklas om daar zelfmoord te plegen ? Kinderen die zulke zaken zien, kunnen hier trauma's van overhouden.
Het is belangrijk dat deze school dit samen met de kinderen en de ouders gaat verwerken. Het is moeilijk om met kleuters te praten over zulke gebeurtenissen. Een betere manier is de kleuters laten tekenen wat ze hebben gezien. Dit hangt natuurlijk af van de leeftijd van de kleuters. Rollenspelen kunnen hier ook bij helpen. Het is dan aan de ouders en de leerkrachten om in te spelen op wat ze zien bij de kleuters. Misschien dat de allerkleinsten hier geen trauma's gaan aan over hebben, ik weet niet hoe dit gaat bij 3 - 4 jarigen.
Ik kan gewoon niet vatten dat je kleine kinderen dit wil laten zien. Een andere optie is dat de man niet opzettelijk een school binnenwandelde, maar dat begrijp ik dan weer niet goed. Ik vraag mij dan af hoe je dat in je hoofd haalt, maar als je zo ver bent dat je echt zelfmoord gaat plegen denk je daar misschien al niet meer over na.

D*de.Ooms
16th May 2013, 13:45
Ik ben benieuwd naar wat de motieven van de man zijn om zo een daad te ondernemen. Het is éénding als je jezelf van het leven wilt beroven, maar hoe kom je erbij omdat in het openbaar te doen? En dan nog wel in een kleuterschool. Ik vind het in ieder geval schaldig.
Ik hoop voor de aanwezige mensen dat ze hier geen trouma aan over houden. Maar ongeacht de leeftijd een mens zou zoiets in zijn leven eigenlijk nie mogen zien.

I*ndy.Van.Noten
16th May 2013, 15:46
Ook ik vind dit schandalig. Ik ben al tegen zelfmoord, maar ja, ik vrees dat je hier weinig aan kan doen,... Maar ALS je dat dan al wil doen doe je hier al heel veel mensen mee pijn, zoals jouw familie, jouw vrienden,... Waarom zou je dan in hemelsgodsnaam nog meer mensen willen pijn doen door zelfmoord te plegen binnen een kleuterschool?! Zo maak je misschien wel nog veel meer levens kapot, je weet nl. nooit wat de kinderen hieraan overhouden. Natuurlijk kan men nu proberen zo goed mogelijke therapie/gesprekken/... met/bij de leerlingen te houden, en ik hoop natuurlijk ook dat men dat zeker doet! Maar ik vrees dat zulke traumatische gebeurtenis altijd ergens in het hoofd van eender wie blijft zitten en blijft spelen.

Charlotte Le Dreff
16th May 2013, 15:52
Dit is een heel dramatische gebeurtenis. Hoe haal je het in je hoofd om zelfmoord te plegen voor de ogen van onschuldige, jonge kinderen? Moet je daar zo oud voor geworden zijn? Er is niet veel bekend over deze man maar misschien was hij inderdaad wel niet zo helder van geest meer. Zelfmoord is al erg op zich maar ik vind dat je hier niemand bij moet betrekken als je dit van plan bent. Ook als ik aan de kinderen denk, die met zulke traumatische gebeurtenissen te maken krijgen op zo'n jonge leeftijden. Dit had voorkomen kunnen worden.

Caroline.vanHulzen
17th May 2013, 17:48
Wie doet nu zoiets? Wie komt er op dit idiote idee? Die arme kinderen zullen dit beeld nooit meer kunnen wissen.
Dit is een traumatische ervaring voor de kinderen en de leerkracht, vele van die kinderen zullen niet weten wat die man deed. Dus dan moeten die begeleiders dit nog uitleggen?
Ik vind zelfmoord plegen al vrij egoïstisch (maar daar is meestal niets aan te doen), maar dan nog zelfmoord plegen voor een, jong, publiek, dat gaat er echt over. Ik snap niet dat een mens zo ziek kan zijn.