PDA

Bekijk de volledige versie : Samsung werkt aan 5G "die film downloadt in seconde"


T*omas.Tielemans
13th May 2013, 11:41
Samsung werkt aan een opvolger van LTE, de technologie voor mobiele dataoverdracht die meestal wordt gebruikt door 4G-verbindingen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt consumenten tegen 2020 een 5G-netwerk te kunnen aanbieden dat maar liefst een paar honderd keer sneller is dan 4G.

Volgens Samsung kunnen consumenten straks naast supersnel mobiel internetten "moeiteloos grote bestanden versturen en films in HD streamen". Het bedrijf zegt vooral winst te hebben behaald bij het versturen van data over lange afstanden, en voorspelt dat je een hele film zal kunnen downloaden in minder dan een seconde.

Samsung heeft een eerste test uitgevoerd waarin het 1 Gbps haalde, maar claimt dat de technologie download- én uploadsnelheden van "tientallen gigabits" per seconde mogelijk moet maken.

LTE biedt een maximale snelheid van 100 Mbps. LTE Advanced, een aanvulling op LTE, maakt verbindingen van 1 Gbps mogelijk.

Eigen mening:
Alweer een opvolger op zijn voorganger. Gek toch hoe de technologie zich blijft verder ontwikkelen, hoe ze steeds dat stapje verder gaan. Ergens roept het ook vraagtekens op bij mij, waar gaat dit eindigen? LTE vinden we op de Iphone 5 reeds, maar het werkt wel niet in België. Het zijn allemaal vragen die worden opgeroepen bij het lezen van dergelijke artikels. Langs de ene kant moeten we blij zijn met de vooruitgang van de technologie, langs de andere kant roept het heel wat vraagtekens op, moeten we hier blij mee zijn?

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/5400/Tech/article/detail/1631599/2013/05/13/Samsung-werkt-aan-5G-die-film-downloadt-in-seconde.dhtml