PDA

Bekijk de volledige versie : Dat krijgt ge met een rotdirectie...


Barst
19th October 2004, 17:44
Minister Arena laat probleemschool Elsene sluiten


BRUSSEL - Het Koninklijk Atheneum Madeleine Jacquemotte in Elsene is sinds gistermiddag dicht. De directeur en de prefect zijn ontslagen. De school kwam de afgelopen weken in het nieuws door het buitensporige geweld van de leerlingen tegen hun leerkrachten.


Zes leerkrachten van het atheneum werden het slachtoffer van geweld. Vooral het geval van de lerares Nederlands sprong in het oog. De vrouw, die zes maanden zwanger was, werd door leerlingen in de buik geslagen. Nadat ze haar verhaal had gedaan in de pers, kreeg ze een boze brief van de directie.

Die directeur is nu samen met de prefect ontslagen door de minister-president van de Franse gemeenschapsregering Marie Arena. Beidenworden verdacht van valsheid in geschrifte tijdens het uitoefenen van hun functie.

Een nieuwe directie zal vanaf vrijdag de school leiden. Zo lang blijft het atheneum gesloten.

De 640 leerlingen kregen een brief met de melding van de sluiting. De school kampt met een immens spijbelprobleem. Gemiddeld zaten er amper 5 leerlingen in een klas. Van de 140 die in de campus in Ukkel les volgen, waren er de jongste tijd hoogstens 20 aanwezig.

De meeste leerkrachten vinden het een logische beslissing dat de directeur en prefect zijn ontslagen. ,,Ze minimaliseerden alles wat gebeurde. Wij stonden vaak met knikkende knieën voor de klas. Maar we overdreven, zeiden ze altijd.''

Als de leerlingen gewelddadig blijven, sluit minister Arena nieuwe maatregelen niet uit.

(frp)


19/10/2004 (frp)

©Copyright De Standaard

Davy V.H.
19th October 2004, 18:21
Binnenkort zie je deze zaken als gewoon aan in een school.

http://www.cnn.com/US/9809/17/ny.school.cops/detector.jpg

http://www.cnn.com/US/9712/02/school.security/security.check.jpg