PDA

Bekijk de volledige versie : "Leider" van hackersgroep LulzSec gearresteerd


g*rd.janssens
24th April 2013, 12:09
De politie in Australië heeft iemand gearresteerd die zegt dat hij de leider is van de hackersgroep LulzSec. Lulz Security is een tak van de hackersbeweging Anonymous. De politie wil de identiteit van de man niet bekendmaken.
De Australische federale politie heeft gisteravond een man gearresteerd die als IT'er aan het werk was in Sydney. De man zelf beweert dat hij de leider is van de hackersgroep LulzSec. Als dat waar is, riskeert de man tot 12 jaar cel.

LulzSec, of Lulz Security, werd opgestart in 2011. De hackersgroep claimt verantwoordelijk te zijn voor het hacken van onder meer de websites van de CIA, Sony, Nintento en de Amerikaanse omroep PBS.


Bron: deredactie.be
Woensdag, 24 april

Bespreking: Anonymous zal bij sommigen van de lezers hier wel gekend zijn, voornamelijk door de kenmerkende Guy Fawkes-maskers.
De arrestatie van een van de leiders (van een ondertak) van deze groep is vrij significant gezien de immense hoeveelheid cyber-acties (criminaliteit?) ze hebben gedaan.
Voor sommigen zijn deze mensen helden, voor anderen zijn het terroristen.
Maar mijn grootste bedenking bij deze post blijft of ze de straf van 12 jaar effectief gaan geven, gezien de meeste "cybercriminelen" geniale hackers zijn en van vitaal belang zijn om de beveiliging van websites te verbeteren.
Verschillende grote ICT bedrijven lijven dan ook 'gepakte hackers' in om zo alles efficiënter te laten verlopen.

Kristof.VanDyck
24th April 2013, 15:20
Dit artikel is te koppelen aan iets dat ik ergens deze week hoorde op het nieuws.
Men vreest in ons land dat er een 'vloedgolf' aan cyberaanvallen zit aan te komen. Het blijkt in ons land gewoon makkelijk te zijn om heel wat belangrijk sites te kraken. Als dit waar is, moet hier dringend werk van gemaakt worden. Vaak staan blijkbaar de hackers veel verder dan de IT'ers van bepaalde bedrijven. Dit zou eigenlijk omgekeerd moeten zijn!

Om nog kort te reageren op G*rd. Het inbreken in computers, met welke reden dan ook, is in mijn ogen nog altijd cybercriminaliteit. Deze man verdient dus in mijn ogen een straf.