PDA

Bekijk de volledige versie : Ook jij hebt een belachelijk hoog salaris


Barst
22nd April 2013, 21:44
Ook jij hebt een belachelijk hoog salaris


Geen vetpot, dat salaris van jou? Dat dacht je maar. De Global Rich List rekent uit hoe belachelijk hoog je inkomen eigenlijk is.


Deze website laat je even superrijk voelen. Voer je inkomen in, en vindt uit dat je bij de top van de wereld hoort: de paar procent met het hoogste inkomen. Van jouw maandsalaris zouden bijvoorbeeld de maandsalarissen van een kleine honderd dokters in Kazachstan kunnen worden betaald. De website rekent ook nog even om hoeveel jaar (waarschijnlijk meer dan honderd) de gemiddelde Ghanese werknemer moet ploeteren om jouw jaarsalaris bij elkaar te verdienen.

De Global Rich List werd dit jaar voor de tiende keer gemaakt door het creatieve Londense bedrijf' Poke. De lijst is bedoeld als fijne troost voor wie zich dit jaar alwéér niet op de Britse Times Rich List stond, die gisteren werd gepubliceerd (rijkste Brit is Alisher Usmanov, goed voor 13,3 miljard pond). De berekeningen van de Global Rich List moeten je zo rijk doen voelen, dat je meteen heel erg vrijgevig wordt. Doneren aan de armen kan dan ook meteen via een link op de Global Rich List.

http://www.globalrichlist.com/


NRC.nl, 22-04-2013