PDA

Bekijk de volledige versie : Vlaams Belang eist denaturalisatie en uitlevering Belkacem


c*dric.willemsen
16th April 2013, 16:43
Naar aanleiding van de grootscheepse antiterreuractie en de aanhouding van zes verdachten vraagt Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans dat het openbaar ministerie de procedure opstart om hen de nationaliteit te ontnemen. Dat kan op basis van de nationaliteitswetgeving. Ook vraagt de Vlaams-nationale partij de uitlevering van Fouad Belkacem aan Marokko voor drugshandel.

"De grootscheepse actie van vandaag toont aan dat Sharia4Belgium en diens woordvoerder Fouad Belkacem slechts een teken aan de wand zijn voor het groeiend islamfundamentalisme. Belkacem was een handige bliksemafleider voor de traditionele partijen die jarenlang de ogen hebben dichtgeknepen voor de groeiende radicalisering van jonge moslims. Te midden van het Syrisch conflict barst de etterbuil van jarenlange struisvogelpolitiek nu echter volledig open", meent het VB.

Thuisdetentie
Dat Belkacem bovendien vervroegd onder thuisdetentie werd geplaatst is voor de Vlaams Belang-voorzitter meer dan een brug te ver. "Belkacem is al veertien keer veroordeeld door de politierechter en vier keer door de correctionele rechter. Bovendien vraagt Marokko al sinds 2007 zijn uitlevering vanwege drugshandel. Wij eisen daarom dat minister Turtelboom het openbaar ministerie aanmaant de procedure op te starten om zijn nationaliteit te ontnemen om hem vervolgens te kunnen uitleveren aan Marokko."

Denaturalisatieprocedure
Vlaams Belang bepleit ook wat de andere terreurverdachten betreft niet meer dan de toepassing van de wet. Zo dient ook voor hen de denaturalisatieprocedure zo snel mogelijk te worden opgestart. Indien er echter geen regeringsinitiatief komt, zal de VB-Kamerfractie een stemming over concrete beleidsdaden afdwingen door middel van een interpellatie.

Bron: De Knack (16/4)

Commentaar: Ik ben het volledig eens met dit artikel. Dat wij nog zoveel geld steken in procedures, rechtszaken, ... voor zo'n persoon. Lever hem gewoon uit aan Marokko, zij weten er wel raad mee. Wij zouden dat daar eens moeten gaan proberen, zo'n 'radicale praat' verkopen. Wij geven maar geld uit aan het bouwen van nieuwe gevangenissen omdat er plaatsen tekort zijn, maar wij leveren bijna geen mensen uit? Raar als je het mij vraagt... Moeten we ze dan allemaal hier (onder)houden?