PDA

Bekijk de volledige versie : Brits 'elitekorps' zwaar onderuit!


Barst
28th November 2005, 03:34
Brits onderzoek naar wangedrag onder mariniers


Het Britse ministerie van defensie heeft een onderzoek ingesteld naar verondersteld wangedrag door leden van de derde commandobrigade van het korps mariniers.


De krant News of the World heeft een video-opname in handen gekregen waarop te zien is hoe naakte mannen gedwongen worden met elkaar op de vuist te gaan. De opnamen zouden afkomstig zijn van de Bickleigh marinierskazerne bij Plymouth en stiekem zijn gemaakt.

Een ex-commandant zei tegen de BBC dat het lijkt te gaan om een initiatie ceremonie. Twaalf soldaten die net hun commando-training van 32 weken hebben voltooid zouden eraan mee hebben gedaan, terwijl veertig anderen, ook naakt, toekeken. Twee officieren die bevelen gaven waren verkleed als chirurg en schoolmeisje. Eén van hen schopte een van de vechters in het gezicht.

Het Britse ministerie van defensie liet gisteren weten de kwestie zeer serieus te nemen, aangezien intimidatie en pesterijen binnen de krijgsmacht niet getolereerd worden. Vorig jaar werden foto’s naar buiten gebracht waarop Britse militairen Irakezen mishandelden. Later bleek dat met die foto’s geknoeid was.

Het Britse korps mariniers geldt als een elitekorps. Britse politici hebben geschokt gereageerd.


Trouw, 28-11-2005

Barst
28th November 2005, 16:31
Naakt vechtende mariniers 'niet typerend' voor Britse leger


LONDEN - Een video met beelden van naakt vechtende mariniers tijdens een inwijdingsritueel heeft in Groot-Brittannië voor de nodige opschudding gezorgd. De getoonde beelden zijn ,,niet typerend'' voor het Britse leger, zei minister van Defensie Adam Ingram vandaag.


Hij zei ook dat een onderzoek was gelast en dat ten aanzien van dergelijke incidenten een beleid van nultolerantie geldt.

De krant News of the World meldde gisteren dat een militair afgelopen mei in het geheim filmopnamen had gemaakt van vechtende mariniers in een kazerne bij Plymouth. De video toonde naakte mannen die elkaar te lijf gingen met blote vuisten. Om hun armen waren grote stukken schuimrubber gebonden. Een van de rekruten werd bewusteloos geslagen, schreef de krant.

,,Dit is niet typerend voor wat er gebeurt'', zei Ingram. Hij zei dat hij al tien dagen geleden op de hoogte was gesteld en onmiddellijk een onderzoek had gelast. Hij legde de verklaring af op een basis in Devon, waar hij met militairen sprak die naar Pakistan vertrokken voor het geven van hulp aan de aardbevingsslachtoffers. kld


Weblog DS, 28-11-2005

SuperJef
28th November 2005, 17:39
Als de Amerikaanse marines een dril geven is dit geen gewone dril maar een engelange precisieoefening die je mond doet openvallen.

filmpje.. Prachtig om te zien..
http://www.flurl.com/uploaded/Dicipline_9553.html

SuperJef
28th November 2005, 17:41
En hier nog een link naar een artikel over dat Brits "Elitekorps".. Met enkele foto's.. :confused: rare mannen daar..

http://www.newsoftheworld.co.uk/story_pages/news/news1.shtml

wim leenaerts
28th November 2005, 19:33
Zo ziek hé :mad:
Ik snap 2 dingen niet aan dit verhaal: hoe kunnen zo'n sadisten eigenlijk zo hoog in de rangorde geraken en hoe kan dat stiekem gefilmd worden als iedereen daar naakt is :confused:
Ik dacht trouwens altijd dat het leger (of de marine) een plaats was waar collegialiteit, vriendschap, loyaliteit en respect tov je "collega's" enorm hoog in het vaandel gedragen werden, weer een illusie aan diggelen...

Frederickx
29th November 2005, 18:36
ze zullen hun camera ergens verstopt hebben waar het zonlicht niet schijnt :D

Wouter
29th November 2005, 20:06
Vergelijk het met een studentendoop, de dingen die daar naar de schachten hun hoofd geslingerd worden zijn ook niet bepaald vriendelijk.. En wat men hen doet eten of doen...
In het leger is het gewoon een graadje hoger omdat het 'macho-gehalte' daar hoger ligt.

bram willems
29th November 2005, 22:07
nog wat gefrustreerd van de doop wouter?
:D

Wouter
29th November 2005, 22:42
nooit gedoopt geweest ;) :p

wim leenaerts
30th November 2005, 09:54
[QUOTE=Wouter]nooit gedoopt geweest ;) :p[/QUOTE]
En terecht ;)
Ik ben tegen al dat doopgedoe, dus ondergetekende is bewust ook niet gedoopt :cool:

Wouter
27th January 2006, 09:35
Wreed ontgroeningsincident schokt Rusland

Russische openbare aanklagers en het leger hebben donderdag een grondig onderzoek beloofd naar een van de wreedste militaire ontgroeningsincidenten van de afgelopen jaren. Van een soldaat moesten zijn benen en genitaliën worden geamputeerd nadat medesoldaten hem hadden geslagen en gemarteld.


Volgens de krant Vremja Novostej werd de 18-jarige soldaat Andrej Sitsjev bovendien urenlang verkracht.

Soldaat Sitsjev is er nog slecht aan toe. Het incident deed zich voor op oudejaarsavond op een militaire academie in de stad Tsjelabinsk in de Oeral. Zeker zeven andere dienstplichtigen werden eveneens mishandeld, maar hun verwondingen zijn minder ernstig. Acht militairen, onder wie verschillende officieren, zijn gearresteerd. Pas een paar dagen na de mishandeling werd Sitsjev in het ziekenhuis opgenomen.

Gesmeekt om hem naar huis te halen

Sitsjevs moeder kreeg pas een telefoontje toen haar zoon al een amputatie had ondergaan. Huilend vroeg ze waarom er niet eerder contact met haar was opgenomen, zo was op de televisie te zien. Sitsjev, die niet meer kan praten, schreef op een papiertje de naam van zijn wreedste belager, aldus zijn moeder.

Een zus van de soldaat vertelde voor de televisie hoe hij de familie had gesmeekt hem op te komen halen, zodat hij thuis oudjaar zou kunnen vieren. Toen hij te horen kreeg dat zijn familie niet in staat was de reis naar Tsjelabinsk te ondernemen, zei hij volgens zijn zus: ,,Wat moet ik hier doen? Ik word ziek van het kijken naar deze dronken klootzakken."

Ontgroening drijft veel soldaten tot zelfmoord

De Russische minister van defensie Sergej Ivanov beloofde donderdag dat de daders gestraft zullen worden, maar eerder op de dag leek hij het incident te minimaliseren. Tegen het radiostation Echo Mosvki zei hij dat er niets ernstigs aan de hand kon zijn, omdat hij er anders zeker eerder over gehoord zou hebben.

Die opmerking wekte de woede van mensenrechtenorganisaties. Zij beschuldigen de militaire leiding ervan de dodelijke ontgroeningsrituelen die in het leger regelmatig voorkomen structureel te negeren.

Volgens de overheid kwamen vorig jaar bij de ontgroening in het leger zestien soldaten om, maar deskundigen zeggen dat het werkelijke aantal een stuk hoger ligt. Veel soldaten zouden door de ontgroening tot zelfmoord worden gedreven.

DM 28/1/06