PDA

Bekijk de volledige versie : Partner vindt babylijkjes in diepvriezer van recidiverende moeder in Frankrijk


v*ncent.peeters
26th March 2013, 21:12
Frankrijk is weer opgeschrikt door een gruwelijk geval van babymoorden. Een 32-jarige vrouw uit Ambérieu (in het departement Ain) die al veroordeeld was voor kindermoord had nog eens twee babylijkjes in de diepvriezer gedumpt. Het was de partner van de moeder van de baby's die de lugubere ontdekking deed en meteen de politie verwittigde. Na ondervraging bekende de moeder dat ze baby's respectievelijk in 2011 en 2012 had gedood en in de diepvriezer had verstopt. De zaak doet onder meer denken aan de 'affaire des bébés congélés', waarbij Véronqie Courjault tussen 1999 en 2003 drie van haar kinderen gedood had en in de diepvriezer gestopt. Courjault zat vier jaar in de cel, maar werd in 2010 onder voorwaarden vrijgelaten.
De man met wie de moeder samenwoont, ging zondag iets halen uit de diepvriezer in haar huis. Tot zijn grote verbijstering trof hij daar een babylijkje aan. In paniek belde de man meteen naar de politie. Die kwam snel ter plaatse en ontdekte nog een tweede lijkje. De moeder bekende na een eerste ondervraging dat ze de kinderen (in 2011 en 2012) in de diepvriezer had gedumpt.

Autopsie
De 32-jarige moeder was al eerder vervolgd en veroordeeld voor kindermoord. Of ze daarvoor in de gevangenis had gezeten, is voorlopig nog niet duidelijk. Het gerecht van Bourg-en-Bresse zal deze ochtend meer uitleg geven op een persconferentie. Een autopsie op de twee lijkjes moet nog uitmaken of de baby's nog leefden op het moment dat ze in de diepvries waren gedumpt.

Courjault
Frankrijk kende de voorbije jaren enkele gelijkaardige rechtszaken rond gruwelijke kindermoorden. Zo werd Véronique Courjault in de 'affaire de bébés congélés' in 2009 veroordeeld tot 8 jaar cel voor drievoudige kindermoord. In mei 2010 kwam ze al vrij na in totaal vier jaar in de cel te hebben gezeten. Ook in 2010 kwamen liefst acht babymoorden door een vrouw uit het Franse Villers-au-Tertre aan het licht. Haar eerste baby doodde ze in 1989, de laatste in 2006.

Voortvluchtige vader
Recenter werden in november vorig jaar in Vienne een baby van drie maanden en haar oudere zusje van vijf jaar dood aangetroffen in de ijskast en de diepvriezer. De Tunesische vader, de vermoedelijke dader, is nog altijd voortvluchtig. In januari van vorig jaar werd het lijkje van een drie maanden oude baby in een diepvries aangetroffen. De moeder werd aangehouden.

bron: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1603277/2013/03/26/Partner-vindt-babylijkjes-in-diepvriezer-van-recidiverende-moeder-in-Frankrijk.dhtml

commentaar: Blijkbaar is het gerecht in Frankrijk al even bekwaam als dat in België. "Het is nog niet duidelijk of ze daarvoor in de gevangenis had gezeten."
Wat een knoeiers zijn me dat daar. Die vrouw was al eens veroordeeld voor kindermoord. Ze komt vrij en ze steekt nog eens twee baby's in de diepvries. Hoe kan men nu nog in godsnaam vertrouwen hebben in het gerecht. Ik zou ze gewoon zelf in de diepvries steken dan zullen de mensen pas gerust zijn dat zo'n gedrocht niet meer vrij kan rondlopen. Dan heb je ook nog dat geval met Courjault. Die vermoordt zomaar even drie kinderen en zij wordt veroordeeld tot 8 jaar cel. Acht jaar cel! Is dat dan amper 3 jaar per kind? Daarbovenop komt ze na 4 jaar vrij! Dat is te belachelijk voor woorden. Ik vind zo'n dingen enorm frustrerend omdat de overheid voor de rest mensen het leven zuur maakt als men fout parkeert of een papiertje op de grond gooit terwijl een vrouw die verdomd drie kinderen vermoord na ocharme 4 jaar al vrijkomt omdat ze braaf is geweest.