PDA

Bekijk de volledige versie : Mogelijk onbekend leven in Antarctisch meer


alexandra.moorkens
9th March 2013, 17:22
[SIZE=5]‘Mogelijk onbekend leven in Antarctisch meer[/SIZE]'

vrijdag 08 maart 2013, 10u18
Bron: Reuters
Auteur: jvt

Russische wetenschappers geloven dat ze een nieuwe vorm van bacterieel leven hebben ontdekt in een meer diep onder het Antarctische ijs. Dat meldt het persagentschap RIA.

De onderzoekers hebben stalen bestudeerd uit het Vostokmeer, het grootste meer dat zich onder het ijs van Antarctica bevindt. Vorig jaar boorde het team door de bijna 4 km dikke ijslaag om het meer te bereiken dat bijna 14 miljoen jaar van de buitenwereld lag afgesloten.

‘Nadat we alle bekende verontreinigingen hebben uitgesloten, is bacterieel DNA gevonden dat met geen enkele bekende soort overeenkomt', zegt wetenschapper Sergei Bulat. ‘Als we het op Mars hadden gevonden, hadden we zonder twijfel gezegd dat we er leven hadden gevonden - maar dit is DNA van de aarde. We noemen deze levensvorm ongeïdentifeerd of ongeclassificeerd'.

Het onderzoeksteam gaat nu meer stalen testen om hun mogelijke ontdekking te bevestigen.

Amerikaanse en Britse wetenschappers zitten Moskou op de hielen in hun onderzoek naar leven in een van de meest extreme omgevingen op aarde. Ook zij hebben al levende cellen in water van een subglaciaal meer aangetroffen, maar ze onderzoeken nog over welke soorten bacteriën het gaat.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130308_00496550

Mening:
Ik vind het geweldig dat er nog steeds nieuwe organismen worden ontdekt. Dit geeft aan dat we nog zo weinig weten van 'onze' wereld. Ik zeg het al, ONZE wereld. De mensen beschouwen de wereld als een bezit, als iets van hun en dat op hun nukken moet reageren. Door te tonen dat er zelfs verschillende kilometers onder het ijs nog leven kan bestaan, moet ons nederig maken en laten inzien dat we respect moeten hebben voor de wereld. Denk niet enkel aan jezelf, denk ook aan de volgende generaties in je behandeling van de planeet aarde. Als we de planeet zo blijven behandelen, zullen er vele bekende soorten organismen verdwijnen en zullen we soorten niet leren kennen door ons egoïstische gedrag.
Behandel de aarde met de respect die het verdient.