PDA

Bekijk de volledige versie : 8 bizarre oplossingen voor de opwarming van de aarde


Annelies.Roofthooft
8th March 2013, 13:47
'Geo-engineering', het bewust en grootschalig ingrijpen op het functioneren van de aarde, is geen taboe meer als het gaat over het tegengaan van de opwarming van de aarde. In die context komen wetenschappers geregeld met nieuwe ideeën op de proppen. Buzzfeed verzamelde acht straffe concepten die onderzoekers al echt onder de loep genomen hebben.
1. Boots eens vulkaanuitbarsting na
Het plan: Zwavel in de atmosfeer pompen, zoals gebeurt bij grote vulkaanuitbarstingen, zou ervoor zorgen dat er minder zonlicht op aarde zou vallen - het zou als het ware 'gedimd' worden - waardoor de aarde gedurende 20 jaar niet meer verder zou opwarmen. Die zwavel zou via ballonnen, raketten of vliegtuigen tot in de atmosfeer kunnen gebracht worden

De risico's: De gevolgen zijn erg onvoorspelbaar en moeilijk in de hand te houden naderhand. Zo zouden wolken en regen, en dus het weer, aangetast kunnen worden. Ook zou de lucht kunnen verkleuren, zou de stratosfeer kunnen opwarmen en zouden ecosystemen aangetast kunnen worden. Om nog niet te spreken over het nadelige effect op het huidige gebruik van zonne-energie en kans om de techniek als wapen te gaan gebruiken.

Bron:
http://www.hln.be/hln/nl/2656/Global-Warming/article/detail/1583619/2013/02/21/8-bizarre-oplossingen-voor-de-opwarming-van-de-aarde.dhtml

Eigen mening:
Deze oplossingen zijn inderdaad op zijn minst wel bizar te noemen. toch heb ik de indruk dat er enkele goede elementen inzitten en er echt goed over is nagedacht. Dit artikel geeft ook wel een beeld van het feit dat men echt bezig is met de opwarming van de aarde en erover nadenkt. Natuurlijk staat het overduidelijk nog niet helemaal op punt en is er nog werk aan. Na het lezen van dit artikel is duidelijk wel gebleken dat een oplossing vinden niet altijd even makkelijk is. Er duiken steeds wel problemen op die het concept teniet doen. Ik hoop toch dat men ooit tot een gepaste oplossing komt voor dit probleem.