PDA

Bekijk de volledige versie : Science fiction? Jong meisje laat haar brein invriezen om ooit herboren te worden


j*smien.cavens
5th February 2013, 20:07
In een poging om ooit nog te kunnen leven, heeft de 23-jarige Kim Suozzi haar hersenen laten 'invriezen'. Zo hoopt het meisje uit Saint Louis, Missouri, later herboren te worden, wanneer de medische wereld een remedie gevonden heeft om haar hersentumor aan te pakken én haar ingevrozen weefsel kan ontdooien. Op 17 januari overleed Suozzi.
Kim Suozzi hoopt dat ze dankzij cryonisme ooit nog kan leven.

Als late tiener reeds werd er bij Suozzi glioblastoma multiforme vastgesteld, de meest kwaadaardige hersentumor. Aanvankelijk wist ze de ziekte nog te bestrijden, maar net twee maanden voor ze zou afstuderen als neurologe aan de Truman State University in Missouri kreeg de toen 21-jarige Suozzi te horen dat de kanker terug was en ze nog amper twee jaar te leven had. Het meisje liet zich nog enkele keren opereren en onderging ook enkele experimentele behandelingen, maar tevergeefs.

Voor haar dood nam Suozzi de nodige maatregelen om, bij wijze van laatste wens, haar hoofd te laten invriezen. Via haar studies was ze zich verder in de materie van cryonisme gaan verdiepen. Cryopreservatie is echter een erg dure onderneming; geld dat Suozzi niet had. Waarop ze mensen aansprak om via liefdadigheid geld in te zamelen. "Alles heb ik gedaan om mijn leven te rekken", schreef ze. "Elk mogelijk dieet, supplement, klinische opname of 'miraculeuze behandeling' heb ik geprobeerd, zonder resultaat. Het enige wat me nu nog rest is deze invriezing. En voor deze laatste kans wil ik vechten. Mocht het ooit lukken, zou dat ongelofelijk zijn."


Met onder ander de boodschap 'Help alsjeblieft mijn vriendin in te vriezen' werd er via donaties het nodige geld gevonden. 7.000 Amerikaanse dollar (5.160 euro) dankzij acties van vrienden en van 'The Society for Venturism', een organisatie die zich inzet voor de rechten en cryonisten helpt, kreeg ze meer dan 60.000 dollar (44.000 euro) toegestopt.

De moeder van Kim had het aanvankelijk moeilijk om de wens van haar dochter te aanvaarden. Zeker toen ze vernam dat het alleen haar hersenen zouden zijn die bewaard blijven. Het meisje verbleef de laatste weken van haar leven in een gespecialiseerd ziekenhuis in Scottsdale, Arizona, waar ze ook werd ingevroren.

bron: Het Laatste Nieuws, 05/02/2013
video: http://www.youtube.com/watch?v=2TNUAfHpmAQ&feature=player_embedded

eigen mening:

Ik vindt het zeer moedig dat dit meisje voor cryonisme heeft gekozen. Dit is een zeer grote meerwaarde voor de wetenschap die op die manier later kunnen proberen om haar terug tot leven te wekken en haar te genezen. Haar besluit kan ook zorgen voor een extra stimulans zodat wetenschapper zich extra gaan verdiepen in het zoeken van een geneesmethode voor kankers, meer bepaald hersenkankers.
Of dit wel degelijk zal lukken binnen een aantal jaren (wie weet hoe lang dit nog kan duren) weet ik niet, maar ik hoop er in ieder geval op!