PDA

Bekijk de volledige versie : Sneeuw in november???


Barst
26th November 2005, 14:28
Nog maar twee keer eind november vergelijkbaar winteroffensief


n de afgelopen 100 jaar hebben we (maar) twee keer eerder eind november een vergelijkbaar winteroffensief als nu meegemaakt, met name in 1973 en 1993. In 1973 is er nog veel meer sneeuw gevallen dan nu, preciseerde VRT-weerman Frank Deboosere. Zo was er toen in Ukkel alleen al 34 cm van het witte poeder gevallen.

De met het KMI samenwerkende weerman verkoos zich wat "op de vlakte te houden" op de vraag of de intensiteit van de sneeuwval overeenkwam met de verwachtingen. Wel zei hij dat de sneeuwzone was verwacht en dat België ontsnapt is aan de chaos die Nederland vrijdag in de spits heeft getroffen, en dat de zware sneeuwval pas in de nacht van vrijdag op zaterdag huis heeft gehouden in België.

Deboosere stipte in verband met de toestand van de wegen aan dat de strooidiensten het in het weekeinde niet makkelijk hebben. Tevens beklemtoonde hij dat de problemen in het economisch leven die bij dergelijke uitzonderlijke weersfenomen worden veroorzaakt, vroeger minder het geval waren. Dit komt door het feit dat wij deze tijden aan "allerlei limieten" zitten.


Weblog HLN, 26/11/05 11u49