PDA

Bekijk de volledige versie : Celstraffen tot acht jaar voor beulen


Lisajanssen
10th December 2012, 12:21
Celstraffen tot acht jaar voor beulen

Zeven mensen zijn maandag voor de correctionele rechtbank van Bergen veroordeeld in verband met het dossier rond Jocelyne, die begin dit jaar gemarteld werd in Jemappes (Henegouwen). Ze werden veroordeeld tot celstraffen die variëren van zes maanden met uitstel tot acht jaar effectief.

Het 39-jarige slachtoffer werd tussen januari en maart ontvoerd en mishandeld. De daders zetten onder meer obscene tatoeages op haar lichaam en gezicht.

Drie mensen werden aangehouden. Raymond F., de ex-vriend van het slachtoffer, Nadia D., de nieuwe vriendin van Raymond en Christian D., de vader van Nadia. De mishandelingen van Jocelyne vonden plaats in het huis van de ouders van Nadia, waar Jocelyne tijdelijk woonde om niet meer samen te wonen met haar ex-vriend en zijn nieuwe vriendin.

Nadia en haar vader werden veroordeeld tot acht jaar cel en Raymond kreeg een celstraf van vijf jaar, met uitstel voor het gedeelte dat de voorhechtenis overstijgt.

Een vierde beklaagde, een vriend van Raymond, kreeg een gevangenisstraf van vijf jaar met uitstel. En ook de moeder van Nadia werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan twee jaar effectief. Een buurvrouw kreeg een celstraf van drie jaar met uitstel en de broer van Nadia een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel.

De beklaagden werden veroordeeld voor martelpraktijken. Drie van hen werden ook veroordeeld voor aanranding van de eerbaarheid met geweld.

Bron: De Standaard
Eigen mening: Ik vind dat deze straffen zeker en vast uitgesteld mogen worden tot 8 jaar! De daden zijn echt gruwelijk en door zo'n korte straf te geven lijkt het alsof het helemaal niet zo erg is wat ze hebben gedaan. Voor het slachtoffer moet het ook vreselijk zijn om te weten dat een van de daders binnen 3 jaar al terug vrij kan zijn, en de anderen na 5 jaar.