PDA

Bekijk de volledige versie : Ongeziene beelden van nachtelijke aarde vrijgegeven


alexandra.moorkens
7th December 2012, 19:00
VIDEO. [SIZE=5]Ongeziene beelden van nachtelijke aarde vrijgegeven[/SIZE]

donderdag 06 december 2012, 17u55
Auteur: jvt

http://blogs.discovery.com/.a/6a00d8341bf67c53ef017ee5f2a728970d-800wi
[SIZE=4]
Video: http://www.youtube.com/watch?v=Q3YYwIsMHzw&feature=player_embedded [/SIZE]

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een nachtelijke aarde. Dankzij de weersatelliet Suomi NPP is de aarde nog nooit op die manier zo scherp in beeld gebracht.

De beelden tonen de gloed van natuurlijke en menselijke fenomenen over de hele planeet in nooit eerder gezien detail. Boven Australië zijn bijvoorbeeld enkele bosbranden zichtbaar, en ook steden zijn duidelijk te onderscheiden.

Het gaat om een compositie van meerdere beelden tijdens wolkenvrije nachten.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121206_079

Mening:
Toen ik dit artikel zag staan met het filmpje was in meteen geïnteresseerd. Je ziet niet enkel de lichtjes over heel de wereld, maar ook zo iets verschrikkelijk als bosbranden in Australië. Zo zie je ook dat de gehele Nijl is verlicht tijdens de nacht, door alle bootjes die er op varen vooral dan met toeristen. Het is echt prachtig om te zien, al die lichtjes, maar het geeft ook weer hoeveel energie er wordt verbruikt over de wereld. Gelukkige zijn er vele plaatsen nog volledig zwart, wat betekent dat het ofwel ongerept gebied is of dat de volkeren die er wonen nog de respect bieden aan de natuur dat deze nodig heeft.
Probeer niet te overdrijven met de energie die je gebruikt 's nachts, laat dan de wereld tot rust komen, zodat ze weer een afmattende dag kan doorkomen.