PDA

Bekijk de volledige versie : Marokkaanse honorair consul in Syrië vermoord


michiel.bouwen
6th December 2012, 11:16
De Marokkaanse honorair consul in Syrië is dinsdag vermoord toen hij in Aleppo een hotel verliet. Dat heeft het Marokkaanse persbureau MAP woensdag gemeld. Mohamed Alae Eddinne, die sinds 2001 honorair consul was, werd volgens MAP aangevallen door een groep gewapende lieden in een taxi.
Bij de aanval op Eddinne kwam ook een tweede persoon om het leven. Details daarover werden niet bekendgemaakt.

Marokko is volgende week woensdag gastland voor een bijeenkomst van de Vrienden van Syrië, een alliantie van landen die de rebellen steunen die tegen de regering van president Bashar Assad strijden.

Uit: De Standaard

Mijn mening:
Ik vind het nogal een duister gegeven, Marokko is woensdag te gast bij deze bijeenkomst en plots wordt de honorair consul vermoord. Zou er opgezet spel bij zijn en werd hij vermoord zodat Marokko misschien haar steun aan de rebellen zo terugtrekken? Bashar heeft er in ieder geval iets aan te verdienen.

Maar misschien maakt dit de Marrokaanse regering woedend en zullen ze wraak willen? We zullen moeten afwachten en kijken hoe dit escaleert.

Kristof.VanDyck
6th December 2012, 11:28
Het ruikt inderdaad naar een wanhoopsdaad van de aanhangers van Assad..
Ze worden op dit moment serieus in het nauw gedreven door de Verenigde Staten. Het gebruik van chemische wapens zal fataal zijn voor het regime van Assad...
Dit zullen echter niet de laatste wanhoopsdaden zijn... Op termijn zal Assad alleen maar wanhopiger worden en wat dan? Toch chemische wapens?

michiel.bouwen
6th December 2012, 11:29
De Verenigde Staten hebben duidelijk gemaakt aan het Syrische regime dat het gebruik van chemische wapens niet getolerereerd zal worden. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton na een bijeenkomst met de andere Buitenlandministers van de Navo-lidstaten. Clinton vreest dat Assad uiteindelijk toch naar die wapens zal grijpen.
'Wij zijn bezorgd dat het regime van Assad almaar wanhopiger wordt en misschien chemische wapens zal gebruiken of de controle over die wapens zal verliezen aan één van de gewapende groeperingen die momenteel opereren in Syrië', verklaarde Clinton.

'Daarom hebben we uit gezamenlijke bezorgdheid (met alle Navo-landen) een duidelijke boodschap verstuurd dat de Syrische regering daarmee een lijn zou overschrijden', aldus Clinton. 'De verantwoordelijken zullen zich dan moeten verantwoorden.'

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken pleitte voor een snelle machtsoverdracht en stelde dat de VS alles zal doen om de Syrische oppositie te ondersteunen, nu een nieuwe coalitie van oppositiepartijen werd opgericht.

'Val regime is onvermijdelijk'

Volgende week organiseert de VS samen met andere landen een vergadering van de 'Vrienden van Syrië' te Marrakech. Daar zal besproken worden wat er nog meer gedaan kan worden om een einde te maken aan het Syrische conflict, aldus Clinton.

'Dan moet het Assad-regime echter beslissen mee te gaan in een politieke overgang en het geweld tegen de eigen bevolking stoppen', besloot de vrouw van ex-president Bill Clinton. 'We hopen dat ze dat zullen doen omdat we geloven dat de val van het regime onvermijdelijk is. Het is enkel de vraag hoeveel mensen moeten sterven voor dat gebeurt.'

Uit: De Standaard

Misschien een beter zicht op de situatie van het Assad-regime? Ze worden serieus in het nauw gedreven en zullen alles proberen om er uit te raken.