PDA

Bekijk de volledige versie : Grenzen aan de groei


J*ll.Verboven
2nd December 2012, 23:15
[FONT=Arial]Bron: In bijlage zit het artikel 'Grenzen aan de groei' uit het çava? magazine winter 2012 van de christelijke mutualiteit.

Mening: Ik las dit artikel en ik moest aan de voorbije les RZL denken, toen werd ook gezegd hoe belangrijk het is dat we onze gewoontes moeten aanpassen om onze aarde nog in een 'deftige staat' aan onze kinderen/kleinkinderen/achterkleinkinderen/... na te laten.
Er zijn inderdaad grenzen aan onze groei verbonden, als we deze grenzen overschrijden kunnen we wel eens zwaar in de problemen komen. Als we bijvoorbeeld blijven vissen zoals we nu doen, hebben we in de toekomst geen vis meer om op te vissen.
Het artikel is ook reclame voor het boek 'Terra Reversa - De transitie naar rechtvaardige duurzaamheid van Peter Tom Jones en Vicky De Meyere - Uitgeverij EPO & Jan Van Arkel', wat minder relevant is. Maar het overige is zeker en vast relevant.
In het artikel laat men op een ludieke manier (oplijsting van alle voorgaande voorspelde eindes) zien waarom we niet meteen moeten doemdenken over het einde van de wereld. We moeten wel veranderen om onze wereld nog een hele tijd mee te kunnen laten gaan, maar 21 december zal waarschijnlijk niet het einde van de wereld betekenen.[/FONT]