PDA

Bekijk de volledige versie : Syrië zonder internet


R*nec.cool
29th November 2012, 21:52
In Syrië ligt al de hele dag het internet zo goed als plat. De vraag is of dat een zet van het in steeds nauwere schoentjes komende regime is.
Ook telefoonverbindingen met het land zouden plat liggen. Dat schrijft de website Tweakers op gezag van onderzoeksbedrijf Renesys.

Er zouden volgens Renesys zeker 77 internetverbindingen verbroken zijn. Zij worden door het Syrische nationale telecombedrijf beheerd. Dat telecombedrijf staat in voor 92 procent van de gerouteerde internetverbindingen van en naar Syrië en dus is het land zo goed als onbereikbaar, schrijft Tweakers.

Het is nog niet geweten aan wat de panne te wijten is. Op Twitter is ook te lezen dat het telefoonverkeer platligt. Er gaat ook dat de internationale luchthaven in hoofdstad Damascus gesloten is. Het kan dus goed zijn dat deze panne een bewuste actie is van het regime van Assad, die het steeds lastiger krijgt tegen de rebellen.

Op 19 juli 2012 lag het internet in Syrië al eens 40 minuten plat. Egypte legde, tijdens de laatste dagen van dictator Hosni Mubarrak, het internet lam om de Arabische Lente in de kiem te smoren. (SD)

http://www.knack.be/nieuws/buitenland/internet-in-syrie-ligt-plat/article-4000215319807.htm

Als de lamlegging van het internet- en telefoonverkeer inderdaad een actie is van het regime van Assad om de revolutie en niet een technisch defect is, dan vrees ik voor de berichten die gaan volgen.
Het internet is voor de rebellen het meest gebruikte medium om beelden de wereld in te sturen over de situatie ginder. Op deze manier verliezen de rebellen ook hun onderlinge communicatie wat hen kwetsbaar maakt.