PDA

Bekijk de volledige versie : Energiebron voor ruimtevaart en ruimtebasissen ontwikkeld


T*omas.Tielemans
28th November 2012, 19:59
Medewerkers van een Amerikaans nucleair onderzoeksinstituut en researchers van ruimtevaartorganisatie NASA hebben samen een nucleaire energiebron voor ruimtevoertuigen of ruimtebasissen ontwikkeld. Dat meldt Tweakers.net.

Het prototype van de energiebron werd gemaakt door het Los Alamos National Laboratory, NASA's Glenn Research Center en National Security Technologies. Het testmodel produceerde 24W aan energie, maar een productiemodel zou 500W moeten kunnen leveren.

Het experiment met de naam DUFF maakt gebruik van de warmte die vrijkomt bij het verval van uranium. De nucleaire reactor zou gebruikt kunnen worden voor ruimtevoertuigen die ver van de zon bewegen, wanneer zonnepanelen niet voldoende energie opleveren. Ook zou een opgevoerde versie gebruikt kunnen worden als energiebron voor ruimtebasissen, zoals op de maan of Mars.

Eigen mening:

Ik vind het straf en ben aangenaam verrast door de vooruitgang in de wetenschap. Als men op deze manier aan nieuwe energiebronnen kan geraken staan we al heel ver in de ontwikkeling hiervan. Het kan niet anders dan positief in de oren klinken als men hierdoor de slechte energiebronnen kan bannen uit ons leven. Ook het opstijgen van ruimteschepen zou hiermee kunnen gebeuren en dat kan ook enkel goed zijn voor ons milieu. De uitstoot die bij het opstijgen de ruimte wordt ingeblazen is indrukwekkend en dus ben ik in blijde verwachting van deze energiebronnen. Wetenschap en milieu gaan hand in hand en dat is mooi voor onze toekomst.

Bron: De Morgen
http://www.demorgen.be/dm/nl/6779/Kernenergie/article/detail/1541158/2012/11/28/Energiebron-voor-ruimtevaart-en-ruimtebasissen-ontwikkeld.dhtml