PDA

Bekijk de volledige versie : Kinderen gedood bij bombardement in Syrië


J*LIE.VORSSELMANS
26th November 2012, 16:49
[SIZE=4]Kinderen gedood bij bombardement in Syrië[/SIZE]

maandag 26 november 2012, 12u15 Bron: APNED

In Syrië zijn tien kinderen omgekomen nadat een gevechtsvliegtuig een clusterbom op een speelplaats had gegooid. Dat zeggen Syrische activisten.
Een bombardement door gevechtsvliegtuigen van het Syrische regeringsleger op een dorp vlak buiten Damascus heeft aan ten minste tien kinderen het leven gekost, zo zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Geen van de omgekomen kinderen zou ouder zijn dan 15 jaar.

Volgens Abu Kassem, een inwoner van het dorp, hebben de gevechtsvliegtuigen clusterbommen gedropt, die tot 200 kleine bommetjes kunnen verspreiden. Een video die een rij kleine, niet-ontplofte bommen toont, lijkt dat te bevestigen. Het gebruik van clusterbommen is zeer omstreden, omdat de kans op burgerslachtoffers zeer groot is.

Het dorp Deir al-Asafir ligt niet ver van enkele buitenwijken van de Syrische hoofdstad waar de afgelopen maanden felle strijd is geleverd. De gevechtsvliegers sloegen toe op een moment dat veel kinderen buiten op straat aan het spelen waren. Volgens Kassem waren er geen rebellen aanwezig in het dorp.

Dam veroverd

Het Observatorium meldde ook nog dat Syrische rebellen maandag een belangrijke waterkrachtcentrale veroverd hebben in de Eufraat. De Tishrin-dam, in het noorden van Syrië, viel na enkele dagen van felle gevechten in handen van de rebellen. Volgens het Observatorium voorziet de dam diverse gebieden in Syrië van stroom.

De rebellen hebben de afgelopen tijd enkele strategische overwinningen behaald. Zondag nog hielden de rebellen korte tijd een helikopterbasis in de buurt van Damascus bezet. Ze vernielden twee helikopters en wisten een tank te bemachtigen, maar trokken zich later terug uit vrees voor een aanval van de luchtmacht.

Link: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121126_00381745

Bron: De Standaard

Mening:

Zo erg wat die kinderen daar moeten meemaken. Dagelijks zijn er wel artikels te lezen in de krant of op internet over kinderen die sterven in dat land. Een onschuldig kind verdient dit niet. Zij zijn de dupe van die oorlog. Je kan alleen maar hopen voor hen dat het geweld zo snel mogelijk zal ophouden, maar ik vrees er voor. Zeker omdat ik voor leerkracht studeer, doet dit mij pijn om te lezen. Hier krijgen kinderen zoveel mogelijk kansen, maar in landen zoals Syrië hebben kinderen nu geen enkel recht meer. Ze zijn vogels voor de kat terwijl de wereld daar maar naar ligt te kijken. Heel erg allemaal.