PDA

Bekijk de volledige versie : "Israël heeft 1,2 miljard dollar schade veroorzaakt in Gaza"


jeroen.vandyck
25th November 2012, 18:51
Volgens de regerende Palestijnse fractie Hamas heeft de Israëlische operatie tegen Gaza meer dan 1,2 miljard dollar schade veroorzaakt in de Palestijnse enclave.


"De totale schadekost na de Israëlische agressie is 1,245 miljard dollar (960 miljoen euro)", zei Hamas-regeringswoordvoerder Taher al-Nounou op een persconferentie. De rechtstreekse schade bedraagt 545 miljoen dollar (420 miljoen euro) en de onrechtstreekse 700 miljoen dollar (540 miljoen euro).

De Israëlische aanvallen hebben 200 woningen totaal verwoest en 8.000 andere beschadigd.
(www.demorgen.be)

mening: In dit artikel wordt niet vermeld wie er voor de kosten zal opdraaien. Israël is als bezettende macht verantwoordelijk voor de infrastructuur van de Palestijnse gebieden volgens de internationaal geldende regels. Natuurlijk weer een van die regels die Israël aan zijn laars lapt. De Westerse landen weigeren rechtstreeks steun te geven aan Gaza omdat Hamas er aan de macht is. De VN zorgen samen met Islamitische organisaties voor de meeste steun aan de Palestijnen. Uiteindelijk komt het er dus op neer dat wij allen opdraaien voor de vernielingen in de Palestijnse gebieden en voor de onontbeerlijke steun die het grootste deel van de Palestijnen nodig hebben om dagelijks te overleven.