PDA

Bekijk de volledige versie : Wachtlijst voor enkelband wordt steeds korter


l*sa123
21st November 2012, 09:06
Wachtlijst voor enkelband wordt steeds korter

wo 21/11/2012 - 07:55
De wachtlijst voor een elektronische enkelband wordt steeds korter. Vooral sinds de zomer moeten mensen die veroordeeld zijn, minder lang wachten op hun enkelband. De totale wachtlijst bij de justitiehuizen is gehalveerd.
In maart stonden er nog bijna 900 mensen op de wachtlijst voor een elektronische enkelband, nu zijn dat er nog 600. Momenteel zijn er 1.300 veroordeelden die via het systeem thuis hun straf uitzitten, dat is een record.

Belga
De totale wachtlijst bij de justitiehuizen -de wachtlijsten voor elektronisch toezicht, de wachtlijsten voor probatie en de wachtlijsten voor werkstraffen opgeteld- is ook fors gedaald. "De wachtlijst is in 3 maanden tijd gehalveerd, van 6.000 dossiers naar 3.000, wat natuurlijk van cruciaal belang is om te komen tot een efficiënte strafuitvoering", zegt minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD).

"We hebben extra budget gevraagd en gekregen begin dit jaar, we hebben nieuwe technologieën en we hebben vooral ook een versterking gedaan van onze mobiele teams", is de verklaring van de minister, die binnenkort ook enkelbanden met gps wil introduceren.

Bron
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/121121_Enkelbanden

Eigen mening
Ik vind dat zoiets als een enkelband niet zou mogen bestaan.
Mensen die veroordeeld zijn voor eender wat en hiervoor een straf moeten uitzitten moeten deze ook daadwerkelijk uitzitten.
Wat als Dutroux een enkelband krijgt? Voelen de mensen zich dan nog veilig?
Hoe zit het met de opkomende criminaliteit? Hiermee geven toch een slecht signaal naar hen? Je kan misdrijven plegen en als het een beetje mee zit kan je je straf gewoon thuis uitzitten.
Thuis waar je alles hebt, waar je iedereen kan ontvangen, je kan vrij rondlopen?
Zo'n mensen horen niet vrij rond te lopen.