PDA

Bekijk de volledige versie : Israëlisch leger en Hamas zetten Twitter in als propagandamiddel


michiel.bouwen
15th November 2012, 11:41
De afgelopen dagen werden vanuit de Gazastrook tientallen raketten afgevuurd op Israël. Israël reageerde daarop door luchtaanvallen uit te voeren. Woensdag kwam bij een Israëlische luchtaanval Ahmed Jabari, de bevelhebber van de militaire tak van Hamas, om het leven. Zowel het Israëlische leger als Hamas zetten Twitter in als propagandamiddel.
Hamas en het Israëlische leger stuurden de voorbije uren verschillende tweets de wereld in waarin ze uitpakten met liquidaties, raketaanvallen en foto's van burgerslachtoffers.

Een tweet met een filmpje (http://storify.com/destandaard/twitter-als-propagandamiddel-in-israelisch-palesti) van de liquidatie van Ahmed Jabari was de start van een eindeloze reeks tweets.

Uit: De Standaard

Mijn mening:
Sociale media wordt een steeds belangrijke manier om informatie snel te verspreiden. Denk maar aan het begin van de Arabische Lente toen de bevolking massaal de straten optrok om de strijd aan te binden met hun regering. Denk maar aan het uit de hand gelopen feestje in Harem. Sociale media is tegenwoordig niet meer uit het wereldbeeld weg te slaan en het zal volgens mij een lange tijd zo blijven.