PDA

Bekijk de volledige versie : ‘Tientallen doden’ na dubbele zelfmoordaanslag in Syrië


M*xime Laurent
10th November 2012, 13:39
‘Tientallen doden’ na dubbele zelfmoordaanslag in Syrië

zaterdag 10 november 2012, 12u47
Bron: ap, belgaAuteur: rvs

Militante regimetegenstanders hebben een dodelijke aanval uitgevoerd op een militair kamp in de Syrische stad Daraa. Dat bevestigen de Syrische staatstelevisie en activisten. Zelfmoordenaars lieten er twee autobommen ontploffen.
Na de twee bijna gelijktijdige explosies braken er gevechten uit tussen rebellen en het Syrische leger

De staatstelevisie heeft het over een niet nader omschreven aantal dodelijke slachtoffers en grote materiële schade. Het officiële persagentschap Sana spreekt van een dodelijke aanslag in Daraa, maar meldt niets over het dodental. Volgens het in Groot-Brittannië gebaseerde Syrische Mensenrechtenobservatorium vielen er tientallen doden.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121110_018

Commentaar: Aan zulk soort acties moet iets gedaan worden. Ik vind dat er op universeel niveau sancties moeten kunnen worden opgelegd bij soortgelijke voorvallen. Als de mensenrechten worden geschaad moeten andere landen kunnen ingrijpen. Op sommige gebieden gebeurt dit al (bv. de VN Veiligheidsraad). Maar, er moet meer gebeuren. De laatste jaren gebeuren er naar mijn mening teveel terroristische aanslagen. De hele wereld zou sterker en krachtiger moeten reageren door bijvoorbeeld meer controle uit te oefenen.