PDA

Bekijk de volledige versie : Republikeinen aanvaarden Obamacare


H*ndrik.Peeters
10th November 2012, 12:44
Republikeinen aanvaarden Obamacare


John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, meldt in een interview met ABC News dat ze gezien de verkiezingsresultaten Obamacare "aanvaarden". Toch wil hij het spel nog hard spelen als het gaat over de begrotingsbesprekingen in de Verenigde Staten.


"President Obama is herverkozen en wij Republikeinen behouden de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Als er één iets is dat we hieruit kunnen afleiden, is dat de bevolking ons een mandaat heeft gegeven om samen te werken”, klinkt het bij Boehner.

Daarom gaat hij zich niet meer verzetten tegen de wet op de ziekteverzekering. “Obamacare is de wet van het land.” Toch zijn er nog delen van de ziekteverzekeringswet die de Republikein anders willen zien, omdat die volgens hem - gezien de moeilijke begrotingsbesprekingen - te duur uitvallen.


Belastingverhoging is onaanvaardbaar

De belastingverhoging voor veelverdieners noemt Boehner “onaanvaardbaar”. “Het zou nooit door het Huis van Afgevaardigden geraken, laat staan dat het door de Senaat (waar de Democraten wel een meerderheid hebben, nvdr) geraakt.”

Hoewel hij belastingverhogingen niet de juiste aanpak vindt om de economie terug op de rail te krijgen, is hij bereid om over alles te praten. “Ik ben de meest redelijke mens in Washington”, klinkt het daarover. “De verkiezingen zijn voorbij, het is tijd om de handen uit de mouwen te steken.”

Daarnaast wil de Republikein de zogenoemde "fiscal cliff" aanpakken. Die term verwijst naar een wet die in werking zou treden in januari. Volgens die wet zouden de belastingen automatisch verhoogd worden voor een totale som van zowat 400 miljard dollar, en zou er voor ruim 100 miljard bespaard worden bij het leger en op het binnenlandse budget.

Als het Congres de wet niet tegenhoudt, treedt die automatisch in werking bij de start van volgend jaar. Boehner zegt dat de onderhandelingen daarover over de partijgrenzen heen binnenkort gaan starten. Hij verwacht wel geen snelle oplossing voor het probleem.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/VSVerkiezingen/121109_boehner_obamacare

mening :

Voor ons is het onvoorstelbaar dat een wereldmacht als de Verenigde Staten op gebied van de ziekteverzekering zo ver achterloopt, vergeleken met de meeste Westerse landen.

Het is alvast een goede zaak dat de Republikeinen Obamacare steunen.
Maar er zit een addertje onder het gras.

Ze willen aanpassingen doorvoeren en ze zijn bereid dit spel hard te spelen. Vraag is hoever de Obamacare zal uitgehold worden?

Daarnaast weigeren de Republikeinen resoluut elke belastingsverhoging, wat de financierbaarheid van het ganse plan in gevaar brengt.

Er staat de kersvers herkozen president Obama moeilijke onderhandelingen te wachten, vooral omdat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden de meerderheid uitmaken.