PDA

Bekijk de volledige versie : Lavrov ontmoet gevluchte ex-premier Syrië


B*n.Vervoort
6th November 2012, 18:45
Lavrov ontmoet gevluchte ex-premier Syrië

Bron: Standaard.be (6/11/12) (APNED)

Ondanks het feit dat Rusland nog steeds achter het regime van de president Assad staat, heeft het contact gezocht met de Syrische oppositie. Dat raakte dinsdag bekend. Minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov had een gesprek met ex-premier Riad Hijab.


Lavrov ontmoette Hijab in Jordanië, waar de voormalige Syrische premier is ondergedoken. Dat maakte de minister van Buitenlandse zaken dinsdag bekend op een persconferentie.

De Russische minister heeft naar eigen zeggen met Hijab gesproken omdat hij uit de eerste hand wilde weten welke oplossing de Syrische oppositie ziet voor de burgeroorlog in het land. ‘Het idee achter de ontmoeting was om een toezegging of een routekaart te krijgen hoe met de oppositiestrijdkrachten om te gaan en de Syrische bevolking te redden’, aldus Lavrov.

De minister verklaarde verder dat het regime in Damascus nog steeds de steun heeft van Moskou. Het alternatief zou Syrië nog verder in chaos storten, besloot Lavrov.

mening: Ik denk dat dit zoals in mijn vorig artikel ( over de Palestijnse rebellen in Syrië) een teken is dat er verbetering merkbaar is in Syrië. Daar waar de Russische Federatie eerst koppig zijn veto plaatste in de VN-veiligheidsraad, gaat het nu zelf contact zoeken met de oppositie. Ofwel is dit dus zoals eerder gezegd een teken dat er verbetering merkbaar is. Ofwel kan de Russische Federatie niet anders dan bevestigen dat de toestand voor de Syrische bevolking moet verbeteren.
Hoe dan ook zal de toekomst voor deze bevolking er toch een beetje op vooruitgaan.