PDA

Bekijk de volledige versie : Gents bedrijf ontwikkelt wondermiddel tegen nucleaire stralen


Ilse Van Loock
30th October 2012, 10:47
Gents bedrijf ontwikkelt wondermiddel tegen nucleaire stralen
Het Gentse chemiebedrijf Emulco heeft een manier gevonden om de kunststof polyisobuteen vloeibaar te maken. Polyisobuteen is een stof met zeer handige eigenschappen. Ze laat geen water, lucht of gas door, maar beschermt tegen roest en zelfs tegen nucleaire straling. Daarenboven is de kunststof niet giftig. Probleem tot nu toe: polyisobuteen is een stroperige, taaie pasta, waardoor de toepassingen beperkt waren. Emulco is er nu is geslaagd om die kunststof vloeibaar te maken . Het aantal toepassingen is daardoor eindeloos. Verf die scheurtjes in de muren dicht, sterke lijm, papieren bekers waterdicht maken, zelf de kernreactor van Tsjernobyl hermetisch afsluiten kan voortaan met het wondermiddel van Emulco.

bron: HLN van maandag 29 oktober ’12

mening:
Als dit waar is , is het een echt wondermiddel. Stel je voor dat we de kernreactor van Tsjernobyl hiermee hermetisch kunnen afsluiten, of de kerncentrale van Fukushima. Dan hoeft er geen betonnen sarcofaag over. Veel goedkoper!
Zou dit wondermiddel dan ook aangewend kunnen worden om beschermende pakken te maken tegen nucleaire straling? Hoe goed beschermt het de mensen die het dragen en hoe lang? Is dit het einde van de loden pakken? Misschien kan het ook gebruikt worden voor de opslag van radioactief afval?
Ik vind dit een geweldige uitvinding. Misschien is dit nog maar het begin…
Over honderd jaar moeten we misschien een spray nemen en insmeren tegen nucleaire straling net zoals we ons nu beschermen tegen de zon.
Het lijkt misschien wel sciencefiction, maar de technologie staat niet stil.