PDA

Bekijk de volledige versie : Einde dreigt voor 25 primatensoorten


J*lle.Dekkers
28th October 2012, 12:30
Einde dreigt voor 25 primatensoorten

NEW DELHI - 25 soorten primaten, waaronder de gorilla-, langoer- en lemursoorten, worden met uitsterven bedreigd. Dat is vooral het gevolg van ontbossing en smokkel.

Dat blijkt uit het tweejaarlijkse rapport van de Internationale Unie voor Natuurbehoud (IUCN) dat maandag is verschenen.
Zes van de ernstig bedreigde soorten leven in Madagascar, vijf op het Afrikaanse vasteland, vijf in Zuid-Amerika en negen in Azië.
De noordelijke wezelmaki lijkt er het slechtst aan toe. Van die bewoner van de bossen van Madagascar zijn er nog maar negentien over.
De IUCN bracht ook goed nieuws: enkele apensoorten die in het vorige rapport nog als bedreigd werden aangemerkt vergaat het inmiddels weer prima.
Door: Novum/NU.nl

Bron: http://www.nu.nl/wetenschap/2934102/einde-dreigt-25-primatensoorten.html ,15 oktober 2012

Eigen mening:
Het uitsterven van diersoorten kan een natuurlijk proces zijn,denk maar aan de dinosauriërs. Door het uitsterven van bepaalde diersoorten,krijgen diersoorten die voorheen geen kans hadden op verdere ontwikkeling,nu de kans aangeboden tot verdere ontwikkeling omdat de gene die dit belette uitgestorven zijn. Hierdoor kon de mens verder ontwikkelen. Dus dit is dan gewoon de evolutie? Dat deze dieren verdwijnen is simpel weg door ons ( de mens ) en ik vind het persoonlijk enorm ver gaan hoe wij leven en enkel rekening houden met onszelf. Wij willen graag meer grond om te leven, meer voedsel, overal wegen leggen waardoor dieren plaats moeten maken,... .Dit is jammer. Wij als mens zijn de succesvolste soort hier op aarde en onderdrukken daardoor alles. Met het uitsterven van bepaalde diersoorten als gevolg. Wat kunnen we doen om deze soort te redden? In mijn ogen weinig,want wanneer er zo weinig exemplaren nog maar zijn in de natuur is inteelt een veel voorkomend probleem bij deze soorten. De gevolgen voor deze dieren als ze met inteelt verder worden gekweekt,zal het vele gevolgen hebben voor deze soort ( afwijkingen, verzwakkingen, ...).