PDA

Bekijk de volledige versie : Syrië ‘gaat akkoord met tijdelijk staakt-het-vuren’


A*strid.Bastiaens
24th October 2012, 13:44
Syrië ‘gaat akkoord met tijdelijk staakt-het-vuren’


De Syrische regering en sommige leiders van de opstandelingen zijn een bestand overeengekomen. Zij hebben afgesproken een staakt-het-vuren in acht te nemen tijdens het vier dagen durende islamitische offerfeest Eid al-Adha, dat vrijdag begint.


De Syrische regering is bereid tot een tijdelijk staakt-het-vuren naar aanleiding van het islamitische Offerfeest. Dat heeft de internationale VN-bemiddelaar Lakhdar Brahimi woensdag gezegd in Caïro. Volgens Brahimi hebben ook de Syrische rebellen aanvaard om zijn oproep tot een staakt-het-vuren in acht te nemen.

Het Offerfeest begint vrijdag en duurt vier dagen. Brahimi zei dat het regime van president Bashar al-Assad ten laatste donderdag in een communiqué zijn goedkeuring voor een staakt-het-vuren zal bekend maken.

Bron: De Standaard, woensdag 24 oktober 2012

Eigen mening:
In Syrië is het al een aantal maanden een groot bloedbad. Nu ze voor het Offerfeest een staakt-het-vuren kunnen afspreken, heb ik er een goed oog in dat het misschien allemaal sneller kan goed komen dan verwacht. Laat ons hopen dat dit een stap in de goede richting is.