PDA

Bekijk de volledige versie : Proces tegen deeltjesversneller CERN ‘omdat die einde van wereld inluidt’


t*ur.hermans
17th October 2012, 11:57
Een Duitse vrouw heeft bot gevangen voor de rechtbank in haar poging om het onderzoek met de gigantische deeltjesversneller van het CERN stil te laten leggen. Volgens de Duitse is dat broodnodig omdat de deeltjesversneller‘het einde van de wereld inluidt’.
De in het Zwitserse Zürich wonende vrouw vreest dat de 27 kilometer lange LHC-cyclotron van het Europees Centrum voor Nucleair Onderzoek CERN, nabij Genève, kleine zwarte gaten zou creëren die uiteindelijk de Aarde zouden vernietigen. Ze stapte naar het Duitse gerecht, vanwege het belang dat Duitsland in de installatie heeft, om het onderzoek te doen stoppen.

Nadat ook al het Duits Grondwettelijk Hof haar verzoek had afgewezen was het nu de beurt aan de hoge administratieve rechtbank van Münster. Die oordeelde dat volgens een meerderheid van de wetenschappers het onderzoek geen gevaar inhoudt.

De LHC moet de laatste fundamentele vragen over de materie helpen beantwoorden, door protonen met hoge snelheid met elkaar te laten botsen. De vrouw meent dat precies dit tot zwarte gaten zou leiden. Zwarte gaten zijn kosmische kannibalen die alle omgevende materie opslokken.

Eigen mening
Wat kunnen mensen soms toch dom zijn. De deeltjesversneller kan onmogelijk het einde van de wereld veroorzaken. Als deze vrouw nu eens wat research had gedaan daarnaar in plaats van hersenloos schreeuwen over het einde van de wereld (en "kosmische kannibalen") :banghead: . Alsjeblieft zeg. Zwarte gaten ontstaan door zwaartekrachtimplosies, en dat kan enkel bij sterren die opgebruikt zijn, niet bij een klein aantal botsende deeltjes waar wat energie vrijkomt.
bron
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121016_00337043
dinsdag 16 oktober 2012, 17u40 Bron: Belga